Mattias Skjelmose over Jonas Vingegaard: “Ik zou graag in een team met hem rijden”
Vingegaard en Skjelmose in de Ronde van het Baskenland 2023 - foto: Cor Vos
woensdag 31 juli 2024 om 10:52

Mattias Skjelmose over Jonas Vingegaard: “Ik zou graag in een team met hem rijden”

Mattias Skjelmose vormt zondag samen met Mikkel Bjerg, Michael Mørkøv en mede-topfavoriet Mads Pedersen het Deense viertal tijdens de wegrit van de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Tweevoudig Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard is daar niet bij, maar Skjelmose zou later dit najaar op het WK graag het kopmanschap met hem delen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De renner van Lidl-Trek vertelt dat aan de krant Ekstra Bladet, dat de best bezochte nieuwswebsite van Denemarken heeft. Skjelmose hoopt graag kopman te zijn op het WK, tenzij Vingegaard meedoet. “Ik denk dat onze kansen op een medaille veel groter zijn als we allebei meedoen. Ik zou heel graag in een team rijden met Jonas. Op papier is hij weliswaar de betere klimmer, waarschijnlijk ook in de praktijk. Maar ik vind het gevaarlijk om maar één kopman tijdens het wereldkampioenschap op de weg te hebben.”

In tegenstelling tot de Olympische Spelen – waar Denemarken slechts een van de vijf landen is die met het maximale aantal van vier renners mogen starten – mogen de Scandinaviërs op het WK in Zwitserland met acht coureurs aan het vertrek staan. “Laat Jonas dan onze leider zijn en ik schaduw-kopman”, legt Skjelmose uit. “Als we in de laatste ronde nog samen zijn, heb ik er geen probleem mee om mezelf voor hem op te offeren. Dat is onze grootste kans op een medaille. Het zou zonde zijn om maar met één kopman te starten in zo’n geweldige koers.”

De vraag is wel in hoeverre de Deense kopman van Visma | Lease a Bike gehoor geeft aan de oproep van Skjelmose. Vingegaard liet na de Tour al weten weinig wedstrijden te zullen rijden in het najaar. De Vuelta a España werd al vroeg uitgesloten, vanwege privéomstandigheden. Zijn gezin verwacht in die periode namelijk hun tweede kind. De Ronde van Spanje staat op de kalender van 17 augustus tot en met 8 september. De wegwedstrijd voor mannen op het WK is op zondag 29 september.

Deens kampioen Skjelmose werd zaterdag veertiende op de olympische tijdrit – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.