zaterdag 6 juli 2024 om 13:51

Maxim Van Gils moet zich inhouden in achtste etappe: “We gaan proberen sprinten met Arnaud De Lie”

Video De achtste etappe van de Tour de France lijkt op papier kansen te bieden voor Maxim Van Gils. De Belg van Lotto Dstny moet zich echter koest houden. “We hopen te sprinten met Arnaud De Lie in de finale”, zei hij voor de start van de etappe tegen onder meer WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is echt een Arnaud-finish”, aldus Van Gils. “Op het Belgisch kampioenschap en zijn andere wedstrijden hebben we dat al gezien. Het is iets minder vlak, iets meer bergop dan de andere dagen. Het is ook een lastige aankomst en het weer maakt het ook lastig. Het parcours ziet er wel pittig uit.”

Van Gils weet niet of het per se een voordeel voor De Lie en Lotto Dstny is dat Mads Pedersen uit de ronde is gestapt. “Anders had Lidl-Trek ook een mannetje op kop gezet om ons mee te helpen om een massasprint te krijgen. Nu verliezen we die steun. Het kan zijn dat Lotto het alleen moet opknappen, maar ik hoop natuurlijk van niet.”

Eigen kansen
Stel dat de rit toch te zwaar blijkt te zijn voor De Lie, kan Van Gils dan zelf ook goed uit de voeten op de aankomst in Colombey-les-Deux-Eglises? “Vanuit de vlucht misschien iets minder, maar vanuit het peloton is dat wel een aankomst die mij perfect moet liggen. Om een of andere manier ben ik sneller op snelheid in de sprint van een kleine groep. Ik vind het gemakkelijker om iets meer de wielen te volgen en dan op het juiste moment eruit te komen.”

“Het gaat lichtjes bergop, dan een tussenstuk om even de spanning van de benen te halen en dan terug bergop”, bespreekt Van Gils de finale. “Dat moet mij wel liggen. Maar ik hoop dat we kunnen sprinten met Arnaud. Hij is de beste winstkanst voor de ploeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.