Maxim Van Gils teleurgesteld: “Ik was gekomen om het geel te pakken”
Foto: Cor Vos
zaterdag 29 juni 2024 om 20:59

Maxim Van Gils teleurgesteld: “Ik was gekomen om het geel te pakken”

Maxim Van Gils had zich meer voorgesteld van de openingsetappe van de Tour de France. De kopman van Lotto Dstny strandde op een vijfde plaats, niet na de kleinste namen, maar dat was voor hem niet voldoende.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Vijfde is niet zo goed, ik ben wel een beetje teleurgesteld”, klonk het bij Sporza. “Bardet en Van den Broek reden er natuurlijk nog voor, het zag er lange tijd goed uit dat we het gat nog gingen dichtrijden. Ik had er wel vertrouwen in. Tussen 2 en 3 kilometer van de streep liepen ze toch terug uit. In de laatste rechte lijn waren ze nog vrij ver voor, daar schrok ik van.”

Van Gils sprintte nog mee voor de derde plaats. “Ik had wel vertrouwen in mijn sprint. Na zo’n lastige wedstrijd ben ik wel snel, maar ik had liever voor de overwinning gesprint. Zo’n sprint voor een ereplaats is altijd anders. Tadej maakte nog een manoeuvre op 200 meter van de meet. Als het voor de zege is ben je bereid om in het gat te duiken en een risico te nemen. Nu speel je meer op safe.”

“De eerste etappe van de Tour is altijd speciaal. Er staat veel op het spel, je kon geel winnen. Daar was ik voor naar hier gekomen. Ik voel me nu slecht, maar na een douche gaat dat weg zijn. Morgen is het een nieuwe mooie wedstrijd. De klimmetjes komen iets minder vroeg dan vandaag, maar we gaan er opnieuw voor.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.