Maxim Van Gils wint ook vanuit de sprint: “Dit voorjaar afsluiten met WorldTour-zege is een droom”
foto: Cor Vos
woensdag 1 mei 2024 om 17:32

Maxim Van Gils wint ook vanuit de sprint: “Dit voorjaar afsluiten met WorldTour-zege is een droom”

Maxim Van Gils heeft zijn ontzettend mooie voorjaar nog wat meer kleur gegeven door op de Dag van de Arbeid te winnen in Eschborn-Frankfurt. Dat was niet heel makkelijk, want het moest gebeuren vanuit de sprint van een grote favorietengroep. “En ik voelde mij niet supergoed vandaag”, erkende de Vlaming van Lotto Dstny na afloop.

“Het is mijn laatste wedstrijd van deze periode en mijn voorjaar was al ongelooflijk, maar om dat af te sluiten met een WorldTour-overwinning is een absolute droom”, vertelde Van Gils in het flashinterview. “Ik voelde mij niet supergoed, maar de ploeg maakte de koers heel zwaar om de sprinters overboord te gooien. Dat gaf mij vertrouwen.”

“Ik moest toen alleen nog de laatste steile klim overleven, de Mammolsheim”, legt hij uit. “Ik focuste mij daarna op de sprint en kon herstellen middenin de groep. In de sprint ging vlak voor de finish er een deur open. Ik had op dat moment genoeg snelheid en kon het zo afmaken.”

Na een voorjaar met louter ereplaatsen in grote klassiekers (derde in Strade Bianche, zevende in Milaan-San Remo, derde in Waalse Pijl, vierde in Luik) volgt nu dus ook een zege in Frankfurt. “Het is echt te gek, alles ging al perfect dit seizoen. Ik rijd op een heel hoog niveau en daar geniet ik ontzettend veel van. Vandaag win ik een sprint, maar ik was ook goed in de Ardennen laatst en ik won een tijdrit eerder dit jaar. Dat is heel gek.”

Eerder deze week, na zijn derde plaats in de Famenne Ardenne Classic, sprak WielerFlits al uitgebreid met Maxim Van Gils over zijn aankomende doelen. “De Tour van vorig jaar heeft wel goed gedaan richting dit voorjaar, maar nu is het anders. Dit jaar wil ik echt presteren en uitslagen rijden. Ritten winnen zal heel moeilijk zijn, het is de Tour, maar dat is wel het grote doel”, zei hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.