McNulty verrast zichzelf met zege in openingstijdrit Vuelta: “Kon alleen als er iets geks gebeurde”
foto: Cor Vos
zaterdag 17 augustus 2024 om 20:53

McNulty verrast zichzelf met zege in openingstijdrit Vuelta: “Kon alleen als er iets geks gebeurde”

Brandon McNulty heeft zichzelf enigszins verrast met zijn overwinning in de openingsrit van de Vuelta a España 2024. “Ik weet niet of ik de overwinning verwachtte, maar ik hoopte dat het kon lukken als er iets geks gebeurde”, zei hij na afloop van de individuele tijdrit.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De Amerikaans kampioen tijdrijden had zijn overwinning dus niet zien aankomen. “Ik focuste me vooral op zo hard mogelijk rijden als ik kon, maar dit is voor mij moeilijk te geloven”, zei hij. Volgens McNulty is er niet echt een tactiek voor een korte tijdrit als deze. “r is niet echt een strategie in een race over 12 kilometer, dus ik wilde gewoon vanaf het begin zo hard als mogelijk gaan.”

De hardrijder van UAE Emirates merkte zijn vorm verbeteren in aanloop naar, en na afloop van de spelen in Parijs. “Ik had goede benen en voel me erg goed vanaf de Olympische Spelen. De Olympische Spelen zelf waren erg lastig omdat er veel goede renners meededen. Ik verwachtte niet dat ik daar op het podium zou kunnen eindigen. Maar ik heb nu bewezen dat ik op een betere dag misschien wel in de buurt van het podium had kunnen komen.”

De ritzege betekent dat de 26-jarige Amerikaan morgen in de rode trui mag starten. “Het is mooi om de leiderstrui te dragen en er de komende dagen van te genieten, maar ik ben me er bewust van dat we met João (Almeida, red.) en Adam (Yates, red.) twee hele sterke leiders hebben, dus ik ga mijn best doen om hen te helpen de komende weken”, sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.