zaterdag 29 juni 2024 om 19:08

Merijn Zeeman gerustgesteld over Van Aert en Vingegaard: “Iedereen was gespannen”

Video Visma | Lease a Bike kan met een positief gevoel terugkijken op de eerste etappe van de Tour de France. Niet alleen kwam klassementskopman Jonas Vingegaard de etappe goed door, ook Wout van Aert stond er terug met een derde plaats.

“Ik denk dat het een goede dag is geweest”, reageert sportief directeur Merijn Zeeman voor de camera van WielerFlits. “Zowel Jonas als Wout hebben het harstikke goed gedaan. Dan is het een mooie en goede dag. Wilco (Kelderman, red.) moest wel met schaafwonden de bus in, dat is even minder natuurlijk. Hij is uitgegleden over gravel in een afdaling.”

Zeeman zag twee sterke dsm-firmenich PostNL-renners naar de ritzege vlammen. “Die twee hebben supersterk gereden, dan denk ik dat de meeste kijkers thuis liever hebben dat de aanvallers het halen dan dat het peloton het alsnog dichtrijdt. We hadden liever gewonnen, het was een hele mooie beloning geweest voor Wout na alles wat er is gebeurd. Dan was het helemaal af. Ik denk dat hij en wij vooral het positieve meenemen.”

Vooraf klonken er her en der twijfels over de fysieke paraatheid van Van Aert en Vingegaard na hun lange revalidaties, niet in het minst bij de twee renners zelf. “Ik ben wel blij dat vandaag achter de rug is”, zegt een opgeluchte Zeeman daarover. “Je merkte dat iedereen wel gespannen was, inclusief mijzelf.”

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Dit zijn de reacties na afloop van de derde etappe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.