vrijdag 28 oktober 2022 om 10:33

Merijn Zeeman: “Giro-discussie rond Wout van Aert snap ik niet zo goed”

Video Merijn Zeeman begrijpt niet waarom Wout van Aert gelinkt wordt aan het rijden van de Giro d’Italia in 2023. De Belgische kopman reed de Italiaanse ronde nog nooit en met drie tijdritten zijn er genoeg kansen op ritsucces voor Van Aert. “Maar die discussie snap ik niet zo goed”, zegt de sportief directeur van Jumbo-Visma daarover tegen WielerFlits.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Zeeman was donderdag bij de parcourspresentatie van de Tour de France. De Franse rittenkoers kondigde aan dat er een tijdrit in het parcours zit van 22 kilometer. Daarentegen heeft de Giro d’Italia drie tijdritten, die bij elkaar goed zijn voor maar liefst 70 kilometer tegen de klok.

“Er komt een verhaal los dat de Giro goed zou zijn, omdat er tijdritten in zitten”, geeft Zeeman aan. “Maar volgens mij heeft hij dit jaar twee andere ritten (in lijn, red.) in de Tour gewonnen en heeft hij helemaal geen tijdrit nodig om een rit te winnen. Zijn grote doel is het voorjaar. En wat daarna nog komt, gaan we bespreken. We zijn vooral bezig om voor hem een goed plan te maken zodat hij de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix kan winnen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
1 Reacties
31-10-2022 16:25
Ik wist zelfs niet dat er een discussie was.
Tot op heden is Wout geen klassementsman, dus zal het hem (of zijn ploeg) worst wezen of er veel of weinig tijdritten zijn.
Die tijdritten zijn interessant voor een kop/klassementsman, als hij daar het verschil moet maken.

Dat is het geval bij Remco.
Dat is in veel mindere mate het geval bij Pogacar en Vingegaard, tzijn immers gewoon de twee beste klimmers.
Roglic kan zich misschien beter wel meer richten op rondes met wat meer tijdrijden in.

Logischerwijze gaan er nu veel meer "klimgeiten" naar de tour gaan (of tenminste de illussie hebben dat ze meer kans gaan maken op het podium).
Ja ze gaan misschien twee minuten dichter eindigen... maar meer ook niet :-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.