Merijn Zeeman: “Met Dylan Groenewegen hebben we de topfavoriet in huis”
foto: Sirotti
vrijdag 29 juni 2018 om 09:18

Merijn Zeeman: “Met Dylan Groenewegen hebben we de topfavoriet in huis”

Dylan Groenewegen wordt door velen gezien als de absolute topfavoriet om zondag het NK op de weg op zijn naam te schrijven. LottoNL-Jumbo boekte dit jaar al twintig overwinningen, waarvan er negen werden bijgeschreven op de erelijst van de 25-jarige Amsterdammer. Daarmee is hij één van de vaakst winnende renners in het WorldTour-peloton.

“Tot nu toe hebben we een fantastisch seizoen, waar we heel trots op zijn”, zegt ploegleider Merijn Zeeman, die zondag met een elftal renners aan het vertrek verschijnt. “Het Nederlands kampioenschap willen we op dezelfde manier en met hetzelfde gevoel benaderen. Ik denk dat we met Dylan Groenewegen de topfavoriet in huis hebben, maar we hebben meerdere opties.”

Volgens Zeeman is Danny van Poppel bijvoorbeeld één van de troeven. “Net als Lars Boom, Koen Bouwman en een aantal andere renners. We gaan ervoor zorgen dat we in een situatie komen waar we van twee walletjes kunnen eten.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor het flag-nl NK op de weg
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-nl Danny van Poppel
flag-nl Lars Boom
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Timo Roosen
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nl Antwan Tolhoek
flag-nl Bram Tankink

RIDE Magazine
33 Reacties
29-06-2018 12:36
@dumoman,
Bij Tolhoek kan je je dat ook al afvragen hoe essentieel die zondag gaat zijn. Maar ik zou het bijvoorbeeld wel begrijpelijk vinden dat als je iemand meeneemt om in de eerste helft van de wedstrijd zo'n 20x heen en weer te rijden om bidons te halen voor de hele ploeg dat je dan voor Tolhoek kiest en niet voor Kruijswijk.
@tendam,
Natuurlijk kunnen Gesink en Kruijswijk ook op dit parcours van meerwaarde zijn, maar wat ik mij vooral afvroeg is of het nu echt nog heel essentieel is om met 13 i.p.v. 12 man te starten.
29-06-2018 13:11
@snoep
Ik zou zeggen hoe meer man hoe beter. Zeker gezien je met Dylan een grote kanshebber hebt. Daardoorkun je ervan uitgaan dat iedereen TLJ het vuile werk laat opknappen. Daarnaast heeft TLJ in de finale ook een paar man nodig om de koers te controleren en de lead out te verzorgen als ze alles op Dylan zetten. Ik zou Boom en Gesink vooruit sturen. Mannen met een aardige motor waarop de concurrentie flink gas moet geven om ze terug te halen. Boom is in een ontsnapping zelf ook niet kansloos. Gesink is m.i. Dan ook totaal niet nutteloos in het strijdplan en zo kan TLJ het initiatief in de koers nemen ipv er achter aan te fietsen.
29-06-2018 13:29
@Sooike
Ik heb medelijden met je dat je de hele dag met die man bezig bent...
29-06-2018 14:23
@Mike1973,
In theorie is het inderdaad hoe meer man hoe beter. Echter is dit wat betreft deelnemersveld geen klassieker of Touretappe. Deze 12 mannen zouden op dit parcours echt niet heel erg veel problemen moeten hebben om de koers te controleren en ook nog Dylan goed af te zetten.

Enige wat je misschien nog meer zou willen hebben is afmakers, maar dat zijn Gesink en Kruijswijk niet op dit parcours.
29-06-2018 14:42
@snoep
Het NK controleren is misschien nog wel lastiger controleren voor TLJ dan een sprintetappe in de Tour. Daar hebben meer ploegen hetzelfde belang. Tijdens het NK is het toch vaak TLJ ( vroeger Rabo) tegen de rest. Dat gaat vaker mis dan dat het lukt. Vergeet niet dat de renners uit de continentale ploegen tot 200-220 km ook vaak nog meekomen en ook willen profiteren. Denk bijvoorbeeld aan een Stroetinga. Je wilt ook niet dat je in de laatste 20 km alleen komt te zitten tov bijvoorbeeld een Niki Terpstra dus zul je de koers naar je hand moeten zetten. Dan zou ik er graag Gesink bij Hebben om de kanshebbers van TLJ zoals Groenewegen, van Poppel, Boom en misschien ook wel Timo Roosen te ondersteunen. Van Eenkhoorn, Tolhoek etc kun je dat niet verwachten. Kruijswijk zou je ook mooi kunnen opofferen in de laatste 70 km dus ja zeker tijdens het NK geldt hoe meer hoe beter voor TLJ.
29-06-2018 14:56
Doet Stroetinga niet mee dan? :p
29-06-2018 15:07
@Mike1973,
Het heeft denk ik niet heel veel zin meer om hier nog heel lang over door te gaan, want anders wordt het steeds meer een welles-nietes verhaal tussen ons.

Wat ik nog wel wil aanstippen is dat het probleem in het verleden met TLJ en Rabo mijn inziens niet het aantal renners was, maar het aantal favorieten/afmakers dat ze aan de start hadden staan.

Quickstep heeft vorige week zondag bewezen dat je met slechts 6 man ook de koers kan domineren. En Quickstep was wel degelijk een ploeg waar naar werd gekeken. Zij kunnen echter 6 man opstellen die samen een topteam vormen voor zo'n kampioenschapsparcour.

Bij Rabobank waren (zeker in de periode dat het vaak misging) het merendeel van de toppers binnen de ploeg klassementsmannen. Dat maakt het een pak lastiger om een vlakke eendaagse wedstrijd te winnen, zelfs al zou je 30 man aan de start hebben staan.
29-06-2018 17:47
@snoep
Het parcours van het BK vorige week in Binche kun je niet vergelijken met het parcours van het NK zondag. Op het parcours in Binche komen automatisch de betere renners boven drijven, dus inderdaad ja de mannen van Quick Step voornamelijk.

Maar je hebt gelijk we agree to disagree:-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.