Merijn Zeeman over veelvraat Pogacar: “Weet niet of het je populariteit als renner ten goede komt”
foto: Cor Vos
zaterdag 20 juli 2024 om 09:14

Merijn Zeeman over veelvraat Pogacar: “Weet niet of het je populariteit als renner ten goede komt”

Na de vierde ritzege van Tadej Pogačar in deze Tour de France op Isola 2000 heeft Visma | Lease a Bike berusting gevonden: de eindzege zit er niet meer in dit jaar voor Jonas Vingegaard. Daarom gooide de ploeg het over een andere boeg. Met Matteo Jorgenson was het team op weg naar de ritzege, maar het was Pogačar die hem nog terughaalde en won. Mogelijk verandert de status van Pogačar daarmee, vraagt ploegleider Merijn Zeeman zich af.

Voor de camera van WielerFlits ging Zeeman al in op de vraag over de gretigheid van Pogačar om ook deze etappe te winnen, ondanks dat de vlucht een grote voorsprong had en Jonas Vingegaard en Remco Evenepoel vooral naar elkaar keken. “Dat hij winnen heel leuk vindt”, lachte Zeeman, die niets gegund wil krijgen. “We willen ook geen cadeautjes. Als hij wil winnen, moet hij winnen. Ik had het Matteo en de ploeg heel erg gegund, het was een mooie beloning geweest. Maar hij wilde zelf winnen.”

‘Hij laat niet veel over voor de rest’
In gesprek het de Belgische krant Het Laatste Nieuws ging Zeeman nog verder in op het ‘kannibalisme’ van de Sloveen van UAE Emirates. “Wij waren bij de gelukkigen die ook een rit konden inpikken, want veel laat hij anders niet over voor de rest. Dat is zijn/hun keuze, natuurlijk. Maar ik weet niet of het je populariteit als renner ten goede komt”, vraagt hij zich af.

Collega-ploegleider Frans Maassen kon er nog mee lachen, dat Pogačar en UAE vrijdag ‘niet zijn vrienden’ waren. “Maar niemand zegt dat ze vrienden moeten maken, hé. Het is zijn goed recht om aan te vallen. Zuur voor ons, en voor de andere vluchters. Maar dat is topsport. Hij heeft ook hard gereden. En verdiend gewonnen”, is hij duidelijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.