Merijn Zeeman kritisch na valpartij Primoz Roglic: “Volledig de fout van organisatie”
Foto: Cor Vos
vrijdag 12 juli 2024 om 08:53

Merijn Zeeman kritisch na valpartij Primoz Roglic: “Volledig de fout van organisatie”

De valpartij van Primoz Roglic in de Tour de France heeft veel stof doen opwaaien. Visma | Lease a Bike was geen betrokken partij, maar toch deed sportief directeur Merijn Zeeman achteraf zijn zegje.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Zo’n val zou niet mogen gebeuren. Er waren stoepjes op de weg en die waren onmogelijk om te zien. Bij de eerste obstakels was er nog een markering, maar bij de andere niet. Als je dan dicht op elkaar rijdt, kun je dat niet zien. Dat kun je de renners niet kwalijk nemen”, aldus Zeeman, die Alexey Lutsenko als eerste zag vallen. Roglic, op dat moment de nummer vier in het algemeen klassement, werd dan weer een van de grootste slachtoffers.

“Dit is honderd procent de fout van de organisatie. Je kunt niet met een Tour de France-peloton door zo’n passage gaan. Dat is heel onverantwoordelijk en zou niet mogen gebeuren”, vertelt Zeeman bij NU.nl.

Zijn ploeg zelf was niet bij de slachtoffers, maar Zeeman voelt zich wel rot voor Roglic, die tot vorig jaar deel uitmaakte van de Visma-ploeg. “We hebben heel veel geïnvesteerd om vooraan te zitten. Alle teams willen dat, maar daar moet je vroeg mee beginnen. We hebben daar veel energie in gestopt. We voelen ons slecht voor Primoz. We hopen dat hij nog steeds mee kan doen, maar we weten allemaal dat een val niet helpt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.