zondag 15 september 2024 om 17:48

Tim Merlier ondanks kettingprobleem Europees kampioen: “Kon op het juiste moment eruit komen”

Video In de niet af te wenden massasprint kroonde Tim Merlier zich in de straten van Hasselt tot Europees kampioen op de weg. De Belg bracht het thuispubliek in extase, zelf was hij ook in zijn nopjes met zijn sprintzege op Olav Kooij en Madis Mihkels: “Hoe langer de koers duurde, des te meer begon ik in de zege te geloven”, stelde hij in het flashinterview, al vielen zijn plannen in extremis nog bijna in duigen.

“Ongelooflijk”, opende Merlier zijn relaas. “In de eerste twee uur ging het allemaal echt niet goed voor mij, maar daarna ging ik er weer in geloven. Hoe langer de koers duurde, des te meer begon ik in de zege te geloven.”

Maar een technisch malheur leek roet in het eten te gooien. “Op ongeveer 300 meter van de streep ging mijn ketting eraf. Toen dacht ik: het is voorbij. Maar de ketting sprong er weer op en ik vond nog een gat. Ik kon op het juiste moment eruit komen. Na twee Belgische titels betekent dit veel voor me. Dit was mijn grote doel nog dit jaar, ik heb hier hard voor gewerkt en ben nog twee keer hard gevallen de voorbije periode. Maar ik ben blijven geloven en nu sta ik hier…”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.