Met de hulp van vader Magnus snelt Zoe Bäckstedt naar eerste profzege in Simac Ladies Tour
Zoe Bäckstedt in de leiderstrui - foto: Cor Vos
dinsdag 8 oktober 2024 om 16:16

Met de hulp van vader Magnus snelt Zoe Bäckstedt naar eerste profzege in Simac Ladies Tour

Zoe Bäckstedt staat al enkele jaren te boek als een toptalent en wist vandaag nog maar eens haar klasse te etaleren. In de openingstijdrit van de Simac Ladies Tour wist ze heel wat erkende hardrijders achter zich te houden en zo haar eerste profzege te boeken. Ze kon tijdens haar tijdrit rekenen op de hulp van vader Magnus.

“Mijn vader zat namelijk in de ploegleiderswagen en vertelde me de hele tijd dat ik moest blijven pushen. Het was zaak om de focus te bewaren en de motor voor me als richtpunt te nemen. Dat heeft duidelijk geholpen. Ik ben heel blij met deze zege”, vertelde de ritwinnares na afloop in het flashinterview.

Het tijdrittraject in de straten van Gennep was Bäckstedt op het lijf geschreven. “Het was een omloop met veel lange en rechte wegen en dat was in mijn voordeel, met ook nog enkele bochten en dus wat meer technisch werk. Hierdoor kon je af en toe ook even op adem komen en weer opladen. Daarna was het weer vol gas naar de finish. Het was een perfect parcours.”

Bijzondere zege
De 20-jarige Bäckstedt werd in de jeugd al meerdere keren Europees- en wereldkampioen, maar boekte vandaag een bijzondere overwinning. Het is namelijk haar eerste wegzege bij de profs, en ook meteen een WorldTour-overwinning. “Wauw, nu je het zegt. Dat had ik niet eens door. Dat is echt gaaf!”

“Dit is voor mij ook een goede voorbereiding richting het komende veldritseizoen”, vervolgt de Britse. “Ik hoop dat ik de komende dagen nog wat mooie resultaten kan boeken. Ik hoop ook plezier te hebben op de fiets en te genieten van Nederland.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.