Michael Boogerd: “Leiderstrui is een heel mooi cadeau”
foto: Marcel Koch
dinsdag 11 augustus 2015 om 18:54

Michael Boogerd: “Leiderstrui is een heel mooi cadeau”

Exact een jaar geleden maakte Roompot in Breda de geboorte van de ploeg bekend. En op precies hetzelfde plein veroverde Jasper Asselman vanmiddag de leiderstrui in de Eneco Tour. “Dit is voor ons een cadeau”, zei ploegleider Michael Boogerd na afloop.

De band tussen Roompot Oranje Peloton en Breda gaat nog verder. Niet ver van de finishstraat – de Claudius Prinsenlaan – werd het idee van een Nederlandse opleidingsploeg geboren. “Twee jaar geleden hebben Michael Zijlaard, Jean-Paul van Poppel, Erik Breukink en ik hier afgesproken om plannen te maken voor een ploeg. En nu pakken we hier de leiderstrui. Wij dragen Breda nu een heel warm hart toe”, lachte de ploegleider.

Met Asselman in de leiderstrui heeft de ProContinentale ploeg haar grootste succes tot nu toe behaald. “Het is natuurlijk leuk als dit in Luxemburg of Denemarken gebeurt, maar de Eneco Tour is Nederlands enige meerdaagse WorldTour-wedstrijd. Dat Jesper na gisteren opnieuw de vroege vlucht wist te halen, is echt toeval. We geloofden het bijna niet.”

Dankzij de volle buit van negen seconden in de Gouden Kilometer wist Asselman de leiding in het algemeen klassement over te nemen van Elia Viviani. “Voor het klassement gaan was eigenlijk niet het plan. We wilden de puntentrui pakken, maar toen verloor Jesper ineens die eerste tussensprint van zijn medekoploper Gijs Van Hoecke ‘Wat is dit nou?’, zeiden we, maar ze bleken al te hebben gesproken. Van Hoecke de punten en Jesper de seconden.”

Over de klassementskansen is Boogerd helder. “De leiderstrui gaat-ie niet houden tot Geraardsbergen. Het volgende doel is de puntentrui, want na twee dagen in de aanval staat hij ook goed in dat klassement.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
11 augustus 2015 19:08
Mooi natuurlijk. Nu maar hopen dat de ploeg er voor volgend jaar versterkt uitkomt. Kan me niet voorstellen dat deze ex-toppers het zo bescheiden zagen om enkel een jongerenploegje te runnen. Al is het een pak makkelijker werken uit de schijnwerpers van de grote broer. Zullen nu wel een paar plaatsen stijgen op de ranking? Ik had eerlijk nog nooit hoord van Jesper Asselman als domme belg zijnde. :-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.