Michael Matthews na zege in Québec: “Ik heb de peak power niet meer, maar de lange adem wel”
foto: Cor Vos
vrijdag 13 september 2024 om 22:17

Michael Matthews na zege in Québec: “Ik heb de peak power niet meer, maar de lange adem wel”

Michael Matthews was na afloop van de GP de Québec buitengewoon blij met zijn zege. De Australiër had de overwinning na de afgelopen maanden wel even nodig, gaf hij aan in het flashinterview.

“Het was een zware dag”, blikt de 33-jarige Matthews terug. “Niemand had echt meer een kick in de benen. In de laatste meters maakte het peloton een zwieper naar links, waarna ik een kans zag om op rechts te openen. De peak power vergeleken met andere rappe mannen heb ik niet meer, maar de lange adem wel. Ik besloot er een lange sprint van te maken en won.”

In de afgelopen maanden liep het allemaal niet zoals het zou moeten voor Matthews. In de Tour en op de Olympische Spelen kon de Australiër geen potten breken, afgelopen weken kwam zijn oma te overlijden. Aan haar draagt Bling zijn zege op, vertelt hij. “Ik moest echt terugslaan na een mindere zomer. Ik heb hier heel hard voor moeten werken, want het liep allemaal niet zoals het zou moeten. Ik wil mijn ploeg en mijn familie ook de nodige credits geven.”

Fan van Pogacar
Matthews werd tot slot ook nog gevraagd naar de status van Tadej Pogacar. In en rondom Québec ging het de afgelopen dagen alleen maar over de Sloveen, terwijl Matthews deze koers al twee keer heeft gewonnen. “Hij is de allerbeste wielrenner die er is. Ik ben ook fan. Het is begrijpelijk dat de mensen hier voor hem komen, maar ik ben hier om mijn werk te doen. Zolang ik de wedstrijd maar win”, eindigt hij met een knipoog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.