Michael Mørkøv blijft na afscheid werkzaam in de wielersport
foto: Cor Vos
dinsdag 1 oktober 2024 om 11:24

Michael Mørkøv blijft na afscheid werkzaam in de wielersport

Michael Mørkøv stopt aan het einde van dit seizoen als profwielrenner, maar hij blijft actief in de sport. De 39-jarige renner gaat vanaf 1 januari 2025 namelijk aan de slag als bondscoach van Denemarken. Hij wordt de opvolger van Anders Lund, die sinds 2015 keuzeheer was bij de Deense elite mannen.

Mørkøv zegt op de site van de Deense wielerbond dat het een eer is om de nieuwe bondscoach te worden. “Ik kijk ernaar uit om de ervaring en vaardigheden die ik heb aan te bieden”, zegt de sprintaantrekker, die bij Astana Qazaqstan bezig is aan zijn zestiende seizoen als prof. “Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met mijn nieuwe collega’s, en niet in de laatste plaats met onze getalenteerde renners. Op deze manier wil ik de grote wielertraditie van Denemarken voortzetten. We hebben alle kansen om voort te bouwen op de successen van de afgelopen jaren.”

Morten Bennekou, directeur bij de Deense wielerbond, is enthousiast over de benoeming van Mørkøv. “Michael Mørkøv is op tactisch gebied een van de meest scherpe en ervaren renners in de recente Deense wielergeschiedenis. Zijn diepgaande kennis van zowel baan- als wegwielrennen, evenals zijn vermogen om koersen te lezen en strategie te ontwikkelen, maakt hem de perfecte keuze als bondscoach.”

“We zijn er zeker van dat hij een nieuwe dynamiek zal brengen en het Deense wielrennen naar nieuwe hoogten zal blijven tillen. Ik ben er trots op dat Mørkøv de taak heeft aanvaard”, sluit Bennekou af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.