Michael Rogers versterkt Saxo-Tinkoff
zaterdag 1 december 2012 om 08:52

Michael Rogers versterkt Saxo-Tinkoff

Michael Rogers

foto: Sirotti

Michael Rogers zal het komende jaar in de kleuren van Saxo-Tinkoff rijden. Dat meldt de Deense website Feltet.dk. De Australische veteraan was het voorbije jaar actief bij Team Sky, waar hij Bradley Wiggins naar de Tourzege wist te loodsen. Tijdens de volgende editie kan hij dat met Alberto Contador proberen.

Rogers was het voorbije seizoen succesvol in de Ronde van Beieren. Daar wist hij in de tweede etappe de leiding te grijpen, en die leidersplaats in de tijdrit, twee dagen later, te versterken. De Australiër won zo ook het eindklassement van de Duitse wielerronde. Meteen de enige seizoenszeges voor Rogers in 2012.

Gisteren maakte TV2 Sport nog bekend dat er een meesterknecht voor Alberto Contador op weg zou zijn naar Saxo-Tinkoff. Meteen volgden er een reeks speculaties. De transfer van Rogers werd nog niet bevestigd door Saxo-Tinkoff zelf, maar Rogers lijkt de plaats van die meersterknecht te moeten invullen.

Daarbij krijgt Michael Rogers de hulp van een hele hoop andere aanwinsten van Saxo-Tinkoff. De Deense formatie versterkte zich voor 2013 namelijk ook met Nicholas Roche, Marko Kump, Matti Breschel, Daniele Bennati, Roman Kreuziger, Oliver Zaugg, Jay McCarthy, Rory Sutherland, Timothy Duggan en Evgeni Petrov.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.