Michael Vanthourenhout blijft ploegmaat Eli Iserbyt voor in Kermiscross Ardooie
foto: Cor Vos
donderdag 17 oktober 2024 om 16:50

Michael Vanthourenhout blijft ploegmaat Eli Iserbyt voor in Kermiscross Ardooie

Michael Vanthourenhout heeft zijn eerste zege van dit veldritseizoen binnen. De Europees kampioen won de Kermiscross Ardooie door in de laatste ronde afstand te nemen van zijn ploeggenoot Eli Iserbyt en Witse Meeussen. Iserbyt werd tweede, Meeussen derde.

Pauwels Sauzen-Bingoal had de topfavorieten in huis voor de Kermiscross Ardooie. Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt, in Beringen nog gediskwalificeerd na een akkefietje met Ryan Kamp, stonden namelijk beiden aan de start van de C2-cross. De concurrentie moest komen van onder meer Joran Wyseure en Gerben Kuypers, de winnaar van vorig jaar.

Grote groep strijdt om zege
Het was evenwel Lander Loockx die na één ronde als eerste doorkwam. Een gat had de renner van Tour de Tietema-Unibet nog niet, want achter hem volgde nog een lang lint met renners. Sowieso was het lastig om weg te komen in de openingsfase. Titelverdediger Kuypers sloeg net voor het ingaan van de derde ronde een gaatje, maar hij werd al snel weer achterhaald door elf achtervolgers.

Van de twaalf renners vooraan waren voor Felipe Orts en Michael Vanthourenhout zeer actief. Mede door hun tempoversnellingen dunde de kopgroep langzaam maar zeker verder uit, tot er op twee ronden van het einde nog acht man over waren. Naast Orts en Vanthourenhout zaten ook Wyseure, Iserbyt, Kuypers, Witse Meeussen, Lander Loockx en Jens Adams nog van voren. Zij zouden strijden om de zege.

Vanthourenhout aan het feest
In de voorlaatste ronde ontbond Iserbyt dan zijn duivels. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal sloeg een gaatje, dat enkel nog door Vanthourenhout en Meeussen gedicht kon worden. Gedrieën begonnen zij aan de slotronde. We leken even af te stevenen op een sprint, maar in de laatste stroken door het veld wist Vanthourenhout zijn metgezellen toch nog af te schudden. De Europees kampioen kwam solo over de streep en boekte zo zijn eerste zege van het seizoen, nadat hij afgelopen weekend tweede was in Beringen. Iserbyt werd tweede, Meeussen derde.

EENDAG

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.