Michael Vanthourenhout komt net tekort in Ruddervoorde: “Beetje mijn eigen schuld”
foto: Cor Vos
maandag 21 oktober 2024 om 10:03

Michael Vanthourenhout komt net tekort in Ruddervoorde: “Beetje mijn eigen schuld”

Geen tweede seizoenszege voor Michael Vanthourenhout in de Superprestige Ruddervoorde. De Europees kampioen, die enkele dagen eerder de Kermiscross Ardooie won, zag Joran Wyseure in de finale wegrijden en zegevieren. In de strijd om plek twee moest Vanthourenhout ook nog het hoofd buigen voor Niels Vandeputte. “Ik denk dat het een beetje mijn eigen schuld is”, zei hij in het flashinterview na afloop.

“Als ik direct reageer op Joran, moet ik natuurlijk niet die achtervolging inzetten”, vervolgde de nummer drie. “Maar goed, ik denk dat ik op dat moment ook blij was dat het even stilviel. Ik had ook even nodig om terug in gang te schieten. Ik heb het nog geprobeerd en ben nog dichterbij gekomen, maar tot op het wiel komen, was het heel moeilijk. Ik zat de hele cross eigenlijk al op de limiet. Het was niet dat ik nog veel sneller kon.”

“Op het einde van de wedstrijd liepen de benen wel een beetje leeg. Het was dan proberen die tweede plaats binnen te halen, maar Niels reed die laatste keer nog een heel sterke zandpassage. Dan moest ik hem ook voorbij laten.”

Vollebak koers
De wedstrijd in Ruddervoorde verliep anders dan Vanthourenhout vooraf dacht. “Ik had eigenlijk verwacht dat het een redelijk gesloten wedstrijd zou zijn, maar dat was eigenlijk helemaal niet het geval. Het is van start tot finish vollebak koers geweest. Ik denk dat voor mij de derde plaats het hoogst haalbare was. De derde plaats is voor mij geen teleurstelling. Op het podium staan is altijd goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.