Michael Vanthourenhout laat X2O Trofee Herentals schieten ondanks klassementskansen
foto: Cor Vos
maandag 2 januari 2023 om 12:00

Michael Vanthourenhout laat X2O Trofee Herentals schieten ondanks klassementskansen

Michael Vanthourenhout staat dinsdag niet aan de start van de X2O Trofee Herentals. Dat bevestigt zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal aan WielerFlits. Vanthourenhout staat momenteel derde in de X2O Trofee, maar weet nu al dat hij vijf minuten tijd zal verliezen op de winnaar van de cross.

De X2O Trofee Herentals stond aanvankelijk wel op het programma van Vanthourenhout, maar na een zware kerstperiode moeten er keuzes gemaakt worden, klink het vanuit de ploeg. De Europees kampioen heeft op dit moment een achterstand van een minuut en 48 seconden op Eli Iserbyt in de X2O Trofee, maar de kans is groot dat dat verschil flink op gaat lopen. De regel is namelijk dat een renner bij het niet deelnemen aan cross voor de X2O Trofee vijf minuten verliest op de winnaar van de desbetreffende veldrit.

Lars van der Haar staat momenteel tweede in de X2O Trofee. Hij heeft een voorsprong van 21 tellen op Vanthourenhout, die op zijn beurt een gat heeft van meer dan drie minuten over Jens Adams. Mits een goede cross in Herentals, kan laatstgenoemde dat verschil evenwel op één dag overbruggen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.