Michel Hessmann zal niet meer uitkomen voor Visma | Lease a Bike
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 22 augustus 2024 om 09:47

Michel Hessmann zal niet meer uitkomen voor Visma | Lease a Bike

Michel Hessmann zal vanwege zijn schikking met wereldantidopingbureau WADA niet meer in actie komen voor Visma | Lease a Bike. De Nederlandse formatie zal het aflopende contract van de jonge Duitser ook niet verlengen, zoals reeds begin augustus gemeld door WielerFlits.

Visma | Lease a Bike reageert middels een kort statement op het nieuws dat Hessmann een schikking heeft getroffen met wereldantidopingbureau WADA en in maart 2025 weer mag koersen. “Michel Hessmann zal daardoor niet meer voor Team Visma | Lease a Bike uitkomen”, klinkt het. “Hessmann heeft een aflopend contract tot en met 2024 en zal daarom niet meer voor het team rijden.”

De schorsing van het Duitse NADA was het gevolg van een positieve dopingtest van de 23-jarige Duitse wielrenner, waarbij sporen van Chlortalidon waren aangetroffen. Die uitspraak was afgelopen juni, waarna Hessmann nog een maand schorsing moest uitzitten. De Nederlandse ploeg en Hessmann, die op non-actief was gezet, gingen zich daarna pas beraden over een mogelijke terugkeer bij het team.

Nu blijkt dat het WADA, de wereldantidopingautoriteit, in beroep is gegaan tegen de uitspraak van het NADA omdat ze een zwaardere straf eisten. Ook is naar buiten gekomen dat Hessmann met zijn advocaten in de tussentijd een schikking heeft getroffen met het WADA. Hij mag naar verluidt op 14 maart 2025 weer uitkomen in professionele wedstrijden en vanaf 14 januari 2025 is hij welkom bij teamactiviteiten, zoals trainingskampen.

Hessmann staat sinds augustus 2023 al langs de kant, eerst omdat hij op non-actief stond en nu vanwege zijn definitieve schorsing. Een mogelijke terugkeer in koers zou dus pas kunnen vanaf maart 2025, bijna anderhalf jaar later. Dit zal echter niet gebeuren in het tenue van Visma | Lease a Bike.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.