Michel Kreder mist Nederlands kampioenschap
Foto: Sirotti
zaterdag 27 juni 2015 om 09:12

Michel Kreder mist Nederlands kampioenschap

Michel Kreder moet het Nederlands kampioenschap aan zich voorbij laten gaan. De renner van Roompot Oranje Peloton heeft te veel last van de gevolgen van zijn valpartij in Halle Ingooigem.

“De heup van Michel ziet bont en blauw”, verklaarde ploegleider Michael Boogerd woensdag op de website van het team. Eerder moest ook Tim Kerkhof afzeggen. De beloftenkampioen van vorig jaar brak in dezelfde wedstrijd zijn pols.

Roompot Oranje Peloton begint daarom met zestien renners in Emmen. “Natuurlijk waren wij graag compleet, met alle 18 renners, gestart”, aldus Boogerd. “Maar tegelijkertijd weet ik uit het verleden dat zo’n numerieke meerderheid ook een nadeel kan zijn.”

De ploegleider wil zondag niet defensief koersen. “Wij moeten vooral zorgen dat wij onze status als aanvallend ingestelde ploeg weer waarmaken. Misschien ook wel door ‘out of the box’ te denken en verrassende dingen te doen.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
27 juni 2015 14:41
Hm tja. De kans is sowieso al ernstig groot dat we het mooie rood-wit-blauw nauwelijks of niet gaan zien op de weg... Ik hoop dan maar op Hofland.
27 juni 2015 17:00
Zou wel grappig zijn wanneer roompots eerste zege het NK is...
27 juni 2015 17:39
Met deze Kreder mist Roompot toch wel een zeer belangrijke troefkaart. Ik ben benieuwd naar hun tactiek morgen.
27 juni 2015 20:54
Michel Kreder rijdt al 3 jaar als een natte krant. Ook dit jaar nog geen fatsoenlijke uitslag gereden. Ik denk dus niet dat het een groot gemis is voor Roompot-Oranje Peleton morgen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.