Michiel Coppens (BEAT Cycling) krijgt stagecontract bij Frans WorldTeam
Coppens (rechts) op kop in de Ronde van België - foto: Cor Vos
dinsdag 30 juli 2024 om 09:27

Michiel Coppens (BEAT Cycling) krijgt stagecontract bij Frans WorldTeam

Michiel Coppens van BEAT Cycling heeft een stagecontract bij Cofidis versierd. De 24-jarige Belg doet het dit seizoen goed in de Belgische profkermiskoersen en hij werd zesde in de Omloop van de Braakman, een Nederlandse kasseienklassieker uit de Topcompetitie. Coppens debuteert voor Cofidis in de Tour Poitou-Charentes.

“Het is pas zijn eerste jaar als Continental-renner, maar hij mag zich nu al gaan bewijzen op het allerhoogste niveau!”, schrijft BEAT Cycling vol trots op Instagram. “Michiel heeft zichzelf op de kaart gezet door zijn power en aanvallende mindset. Hij reed solo aan kop in de finale van de Baloise Belgium Tour en hij werkte een ijzersterke Ronde van Oostenrijk af met een dag in de bolletjestrui en door mee te schuiven in verschillende vroege vluchten.”

Hij maakt zijn debuut voor de Fransen dus in de Tour Poitou-Charentes, die op het programma staat van 20 tot en met 23 augustus. Cofidis kondigde naast Coppens ook de 19-jarige Pool Filip Gruszczynski en de 23-jarige Fransman Ilan Larmet aan als stagiairs. Wanneer zij hun eerste opwachting maken voor de roodhemden, is niet bekend. Onlangs kwam wel in het nieuws dat de ploeg van Cédric Vasseur met Dylan Teuns een nieuwe kopman heeft voor 2025.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.