Mike Teunissen alsnog van start in Amstel Gold Race
foto: Sirotti
woensdag 11 april 2018 om 12:48

Mike Teunissen alsnog van start in Amstel Gold Race

Mike Teunissen is vandaag door zijn ploeg Sunweb alsnog opgenomen in de selectie voor de Amstel Gold Race. De 25-jarige renner uit Ysselsteyn vervangt de Duitser Lennard Kämna, die kampt met een lichte verkoudheid. Dat bevestigt de ploeg aan WielerFlits.

“Na een lang voorjaar, dat al begon in de eerste week van januari, nog steeds geen rust na een last minute oproep voor de Amstel Gold Race”, schreef Teunissen vanmorgen op Twitter. “Aan de andere kant: als ik dan tóch ongepland een koers moet rijden, dan is dit mijn favoriet. Het is altijd leuk om te koersen in je eigen provincie!”

De Limburger reed zondag in Parijs-Roubaix nog een verdienstelijke wedstrijd. Hij reed samen met Philippe Gilbert nog even in de aanval en in Roubaix eindigde hij uiteindelijk op de elfde plek, zijn beste resultaat ooit in de Helleklassieker. En twee weken geleden was hij tweede in Dwars door Vlaanderen.

Matthews kopman
Michael Matthews start zondag als kopman van Sunweb. Samen met Søren Kragh Andersen en Simon Geschke heeft hij een beschermde rol. “Ik verwacht door de nieuwe finale een open wedstrijd met meer kansen voor aanvallers”, voorspelde ploegleider Aike Visbeek eerder. “In de nieuwe finale zal de wedstrijd losbarsten op de Kruisberg, maar de Keutenberg wordt nu waarschijnlijk de nieuwe scherprechter. Met Søren, Michael en Simon beschikken we over verschillende troeven.”

RIDE Magazine
8 Reacties
11-04-2018 12:57
Goed nieuws, hopelijk is het niet teveel van het goede voor Mike. En ik hoop dat de ploeg nu wel potten kan breken in een klassierer.
11-04-2018 13:12
Is dit een Limburger dan ? Nooit geweten ....

Ik was er zelf bij op de carrefour en hoe ik hem voorbij zag komen vertelt eigenlijk dat hij de aankomende 10 jaar een planning moet krijgen die hem niet toestaat om de AGR eraan te plakken vanwege helemaal leeggefietst de weken ervoor op zijn specialisme.
11-04-2018 13:12
Geschke beschermd renner?
11-04-2018 13:20
Dit is vrij normaal dat kasseienmannen nog even AGR doen. Vaak pakken ze dan eerste 100-150 km als knecht. En dat is prima
11-04-2018 15:03
@Romans
Noord-Limburgers zijn een apart slag volk natuurlijk. Verder is het voor bijvoorbeeld Tim Wellens natuurlijk meer een thuisrace dan voor Mike of Wout, die op bijna 100 km van Valkenburg wonen.

Wat betreft vermoeidheid denk ik dat Mike na zijn ziekte in Parijs-Nice misschien wat frisser herbegonnen is. Mocht hij nu ook nog MSR en Strade erbij hebben gedaan, dan was het een ander verhaal.
11-04-2018 15:09
@RV
Hij woont net over de grens met Brabant. Spreekt ook gewoon Brabants net als wij die net aan de goede kant van de grens wonen.
11-04-2018 20:56
Hopen maar dat hij niet opgerookt wordt.
11-04-2018 20:57
Mike en Wout komen allebei uit de gemeente Venray (Ysselsteyn resp. Blitterswijck). Mike komt dus uit hetzelfde dorp als Peter Winnen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.