Mike Teunissen buiten tijd in eerste etappe Ronde van het Baskenland
maandag 6 april 2015 om 21:30

Mike Teunissen buiten tijd in eerste etappe Ronde van het Baskenland

Nederlander Mike Teunissen finishte vandaag als allerlaatste op 26 minuten van de Australische ritwinnaar Michael Matthews in de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland. De 22-jarige jongeling haalde wel de eindstreep maar mag morgen niet meer aan de start verschijnen. De Nederlander finishte buiten tijd.

De neoprof kwam eind maart hard ten val in Dwars door Vlaanderen en liep blessures op aan de hand en de heup. Hij en zijn ploeg LottoNL-Jumbo dachten dat hij voldoende hersteld was voor de Ronde van het Baskenland maar blijkbaar was Teunissen niet fit genoeg. Op twitter laat hij weten dat hij afgezien heeft vandaag en dat zijn hand en heup onvoldoende hersteld zijn. “Ik hoop op een snel herstel”.

RIDE Magazine
37 Reacties
06-04-2015 21:40
Kijk eens aan, een keer een renner met fatsoenlijk Engels. ;)

Baskenland is niet een ideale wedstrijd om te recupereren, zeker niet als sprinter. Geeft toch wel aan hoe dun de spoeling van TLJ is op dit moment. Elk normaal team zou zo'n jongen hier nu niet opstellen.

Waar is Martens eigenlijk?
Edit: aha, griep. Dan blijft er inderdaad weinig over
06-04-2015 21:40
Dit is ook niet echt lekker allemaal. Lullig maar er zijn er bij TLJ weinig die voor een sprankje vreugde zorgen. Ook geen neo die verrast met een resultaatje ergens. Het tij zal vast keren maar dat word met de week lastiger.
06-04-2015 21:46
Te weinig renners, dan maar geblesseerde renners opstellen tsjonge tsjonge. Ik begin hier zo een deja vu te krijgen
06-04-2015 21:58
Dit lijkt mij een kwalijke inschattingsfout van de ploegleiding en de medische staf. Nogal riskant om een jonge knul zo over de kling te jagen.
06-04-2015 22:01
Ik vind dit eigenlijk niet kunnen. Willens en wetens iemand laten rijden, die na zijn val nog geen meter heeft kunnen trainen. Het team heeft nog niets op hun site geplaatst. Dit geeft toch wel aan, dat het met de teamleiding ook niet goed zit.
06-04-2015 22:09
Het zoveelste brevet van onvermogen van de ploegleiding van TLJ na de rampzalige seizoenen onder de vlag van Rabo/Belkin. Wie hanteert de bezem die moet gaan schoonvegen in de staf?
Het is toch niet vreemd dat b.v. Boom en Mollema zijn gaan lopen en dat geen enkele andere nationale topper (Terpstra, Westra, Langeveld, Poels) ook maar 1 seconde overweegt om voor deze ploeg te gaan rijden .
06-04-2015 22:10
Gesink, met toch een bak meer ervaring, inhoud en klimcapaciteiten laten ze niet starten omdat RvhB te zwaar is als je niet 100% fit bent en Teunissen laten ze wel starten? Begint steeds gekker te worden daar.
06-04-2015 22:17
Dan heeft Teunissen toch wel moraal dat ie toch nog doorgaat tot de streep.
06-04-2015 22:34
Scotty +1

Teunissen is toch een talent, misschien was Giant-Alpecin een betere optie geweest. Roompot begint dus net door daar zal de ondersteuning ook nog niet 100% op toeren zijn.
06-04-2015 23:05
tja... er is steeds minder draagvlak om 'ze' te verdedigen.
06-04-2015 23:07
Er wordt dus in ieder geval niet gepamperd, kunnen we dat alvast van de lijst met problemen afstrepen

Voor de rest eens met scotty, waarom Gesink niet laten starten omdat hij geen 100% is en Teunissen wel.
06-04-2015 23:32
Inderdaad, belachelijk om Gesink niet te laten starten want ojee hij zou toch geen topnotering kunnen rijden want niet 100% (halloooooo, ook op 100% zal hij hem nooit winnen tegen de sterkere concurrentie!) maar wel deze talentvolle en ECHT geblesseerde neoprof over de kling jagen.

PANNEKOEKEN, daar bij LottoJumboNL (Vacansoleil was er niks bij)
06-04-2015 23:42
Het is de laatste dagen opvallend stil bij de notoire TLJ verdedigers, terwijl de kritiek en onvrede explosief zijn gestegen. Inhoudelijk zien de vele criticasters vrijwel niets meer terug terwijl er best wel inhoudelijk op gereageerd kan en mag worden. Het elders als cabaret omschrijven van de reacties getuigt van weinig betrokkenheid bij deze site.
Dit nieuwstopic (inderdaad in vergelijking met het eerdere niet starten topic van Gesink) is wel het dieptepunt tot zover.
Het begint niet alleen te lijken op maar is inmiddels geëvolueerd tot een gezamenlijke wanprestatie van de verantwoordelijken en dat bij deze nieuwe sponsor. Dat wordt voor einde seizoen tussenverantwoording afleggen?

edit. Rahimns mis ik al een tijdje en ik denk dat dit niet door de snelle negatieve ontwikkelingen komt. Ik hoop dat je weer snel terugkomt want je inbreng blijft zeer noodzakelijk.
06-04-2015 23:51
@simplex wat is er tegenin te brengen het huidige team is een team zonder al te veel kwaliteiten. De ploegleiding is niet erg goed. en de mannen die het zouden kunnen (Gesink, Van Marcke, Hofland en Kelderman) laten het om diverse redenen afweten. we kunnen alleen hopen dat het dit seizoen nog omdraait en dat het gaat lopen
06-04-2015 23:54
Het is inderdaad wel een zootje daar. Kijk, renners die matig presteren en een gebrek aan kwaliteit is tot daar aan toe. Maar je toch al broze selectie nog eens onverantwoord over de klink jagen, is wel ernstig.
07-04-2015 00:01
@lekbandjes3. Nu na al dagen/weken/maanden wordt het inderdaad moeilijk iets er tegen in te brengen want calamiteit na fout na .....stapelen zich op. De door anderen aangekondigde negatieve spiraal tuimelt en ontwikkelt zich sneller als menigeen had verwacht.
Maar vrijwel al deze zaken zijn al langer bekend en tot voor enkele weken waren (soms tegen objectief beter weten in) er wel verdedigers van hun ploegje. Vaak ook wel met argumenten (bijv. Vlek) maar als een xistnc de vele vragen of opmerkingen op het forum van TLJ op een gegeven moment afdoet met de opmerking dat dit alleen maar onnozelen en TLJ haters betreft dan blijkt de onmacht van reageren en het gemis aan respect van medeposters.
07-04-2015 00:13
Dit is echt ongelofelijk. Hoe kan je dit zo'n jongen aan doen. Fout van de medische staf of moest hij gewoon rijden van de ploegleiding? TLJ maakt het zichzelf ook niet makkelijker.
07-04-2015 00:52
LottoJumbo
Vertrek de laatste jaren bij de voorgangers:
Mollema, Boom, Slagter, Clement, Nordhaug, Garate, Matthews, Freire, Menchov.

Versterkingen die goed uitpakken of doorstroom talenten: Kelderman, Hofland en Wagner.

Zegt genoeg als ze nu alleen Mollema hadden kunnen behouden voor de heuvelklassiekers zou je al een véél sterker team hebben gehad. Kan namelijk in eenweekskoersen ook meedoen voor de winst. Daarnaast Clement moesten ze ook behouden, de rest kan ik nog begrijpen. Maar deze 2 moesten ze gewoon behouden.
07-04-2015 00:59
@iedereen

Wil tlj best verdedigen. Heeft echter geen zin omdat iedereen toch te koppig is om van zijn vooringenomen standpunt af te wijken. Hou de eer en en realiteit liever bij mezelf. Daarbij: fan ben je in goede en in mindere tijden en als jullie alleen reageren om een weerwoord te zoeken vind ik het een beetje zielig. Beter ben je blij dat iedereen het eens gezamelijk eens is ipv die ellelange discussies hier.
07-04-2015 06:36
@SolerEritrian
Tsja zo doen ze dat.. Ik vond het enkele weken ook al vreemd dat ze een zieke Nick vanderLijke meenamen naar Catalonié, hem daar anderhalve etappe lieten rijden en vervolgens weer met het vliegtuig naar huis stuurden. Nu snap ik waarom.....
07-04-2015 07:38
De kleine selectie met ook nog geblesseerde renners is fnuikend. Nu Martens op het laatste moment ziek geworden is hadden ze beter met 7 man gestart. Een jonge gast als Teunissen is misschien nog wat te gretig of kent zijn lijf nog niet genoeg om goed in te schatten of het wel weer gaat. Dan moet je als medische staf zo, n jongen in bescherming nemen. Hier is een kritische noot zeker terecht.
07-04-2015 07:59
@simplex
Nu ben ik geen notoire TLJ-fan maar onder het artikel waarin Sep Vanmarcke aangeeft te hebben gefaald, heb ik aangegeven dat wat mij betreft de sfeer op deze site veel te opportunistisch en negatief is. Wint TLJ straks een grote koers dan duikelen de zogenaamde fans hoogstwaarschijnlijk weer over elkaar heen om te roepen dat ze dit allemaal al hadden voorspeld.
Volgens mij heeft TLJ echter niet gefaald dit jaar. Ik blijf erbij dat dit bij de keuze hoort die is gemaakt bij het inrichten van het nieuwe team. Met kopmannen (Gesink, Vanmarcke, Kelderman en Hofland) die allen nog niet hebben bewezen veelwinnaars te zijn en niet erg ervaren zijn, en door zich meer te richten op jong Nederlandstalig talent en dat talent ook meer de ruimte te geven, neemt TLJ bewust het risico dat overwinningen het komende jaar schaars zijn. Dat mag nu niet als een verrassing komen, lijkt mij. Daarbij is het seizoen waar TLJ zich feitelijk op richt en wat ze duidelijk hebben aangegeven ("we richten ons op de Vlaamse klassiekers") vanaf de Omloop nog maar net een maand oud. De fans zullen dit jaar geduld moeten hebben, met een jeugdig, wisselvallig team dat overigens ook de nodige tegenslagen heeft gehad, is het niet meer dan logisch dat dit team tijd nodig heeft om te gaan groeien. Daarbij kan 1 overwinning het tij zomaar keren. Maar ook als dat niet gebeurt, de gekozen strategie van TLJ heeft nu eenmaal dit risico. Het is wat mij betreft wel een goede strategie om minder kopmannen te hebben en meer de kans te geven aan jong Nederlandstalig talent, op die manier bouw je een team op wat mij betreft. Kijk naar teams als FDJ en Lotto-Soudal en Giant-Alpecin. Die hebben een soortgelijke strategie gekozen, met jong talent, vaak uit eigen land een team opbouwen. Dat zijn trams met geduld waarbij het soms wisselvallig gaat. Maar uiteindelijk zijn dit wat mij betreft wel de leuke teams waar een fan zich echt mee kan associeren in plaats van de bijeengekochte teams als Astana, Katusha, Tinkoff en in mindere mate Sky en Etixx. Volgens mij is de sfeer dus veel te opportunistisch en negatief rond TLJ op deze site, als je goed kijkt dan zie je bijv dat Vanmarcke en Kelderman in een heel aantal koersen naar behoren hebben gepresteerd, alleen nog niet hebben gewonnen. En Gesink en Hofland hebben tot nu toe vooral pech. Geen reden tot paniek, eerder reden tot geduld en begrip bij en van fans, lijkt me.
En sooike mag wat mij betreft natuurlijk lekker doorgaan met het afzagen van TLJ want anti-fan ben je natuurlijk ook in goede en slechte tijden ;).
07-04-2015 07:59
Overigens ook geen enkele renner van TLJ in dezelfde tijd als de winnaar, terwijl er toch met een groot groepje gespurt werd...
07-04-2015 08:27
lol Sooike valt niet meer op tussen de andere reacties. dat wil toch wel wat zeggen...
07-04-2015 08:54
Bennett komt ook van een knieblessure terug, maar schijnt geen terugval te hebben. Hopelijk kan hij zich nog laten zien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.