Mike Teunissen buiten tijd in eerste etappe Ronde van het Baskenland
maandag 6 april 2015 om 21:30

Mike Teunissen buiten tijd in eerste etappe Ronde van het Baskenland

Nederlander Mike Teunissen finishte vandaag als allerlaatste op 26 minuten van de Australische ritwinnaar Michael Matthews in de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland. De 22-jarige jongeling haalde wel de eindstreep maar mag morgen niet meer aan de start verschijnen. De Nederlander finishte buiten tijd.

De neoprof kwam eind maart hard ten val in Dwars door Vlaanderen en liep blessures op aan de hand en de heup. Hij en zijn ploeg LottoNL-Jumbo dachten dat hij voldoende hersteld was voor de Ronde van het Baskenland maar blijkbaar was Teunissen niet fit genoeg. Op twitter laat hij weten dat hij afgezien heeft vandaag en dat zijn hand en heup onvoldoende hersteld zijn. “Ik hoop op een snel herstel”.

RIDE Magazine
37 Reacties
07-04-2015 09:03
Hoe langer een overwinning op zich laat wachten, hoe zoeter deze zal smaken! Gewoon doorzetten! Met een kleiner budget en mindere fietsers wist elke kenner begin van het seizoen dat dit niet meteen het top jaar zou worden. Incasseren, accepteren en doorgaan.
07-04-2015 09:36
Gelukkig heeft "high-performance trainer" DelaHaye een masterplan voor Gesink opgesteld voor de Ronde van Romandie lees ik zojuist, een "perfect plan". Waarvoor, dat is nog niet helemaal duidelijk, maar dat ontvouwt zich naarmate de koers vordert gok ik...
07-04-2015 10:18
Ik heb niet zoveel met het opportunistische afzeiken van TLJ op deze site. Volgens mij fanboys die hun teleurstelling niet kwijt kunnen. Get over it, zou ik zeggen.

Dat 'niet winnen' interesseert me allemaal niet zoveel. Bij iedere koers heb ik nog een winnaar gezien en bovendien ben ik verwend met mooie koers.

Echter... dit is een jonge jongen met een blessure. En dan laat je hem terugkomen met als eerste wedstrijd een World Tour etappewedstrijd? Begrijp ik niets van. Stel 'm op in de Scheldeprijs en kijk hoe dat gaat als je het wilt proberen. Dit lijkt op roofbouw.

Wat mij betreft 10x ernstiger dan het zogenaamde 'vreselijke' niet winnen.
07-04-2015 10:19
Het gaat niet alleen omdat ze een minder budget hebben en mindere renners dat het zo tegenvalt. Zowat elke renner is (ook door omstandigheden) in een uiterst belabberde vorm en halen hun normale niveau bij lange na niet. Dat kun je de “high-performance trainer” zeker aanrekenen.
07-04-2015 11:49
@simplex

Quote:
maar als een xistnc de vele vragen of opmerkingen op het forum van TLJ op een gegeven moment afdoet met de opmerking dat dit alleen maar onnozelen en TLJ haters betreft dan blijkt de onmacht van reageren en het gemis aan respect van medeposters.


Dat is ook de reden dat sommige mensen hier afhaken om iets te schrijven maar de zaak nog wel lezen , het totaal respectloos omgaan met je mede forumganger. Een andere mening , prima, maar mensen bewust kwetsen is niet te accepteren en de redactie doet er niets aan.
07-04-2015 12:32
Halloooooo Jumbooooo,
Genoeg is Genoeg, gooi het hele management en de staf om. Er wordt veels te veel geblunderd. Hup, de knuppel in het fietsenhok.
07-04-2015 13:31
@Sooike ik reageer pas kort op dit forum. Ben nooit een Rabo-fan geweest. Alleen Freire vond ik grote klasse. Mentchov vond ik geen moer aan om naar te kijken, dat was het type rekenmeester en aanklampen. Een stijl die ik typisch Rabo vond. Toen ze Rasmussen uit koers haalde, was ik voorgoed klaar met die ploeg. Hij werd niet beschuldigd van doping op dat moment en reed fantastisch dat ze toen voor een zg zekerheid kozen en hem uit de Tour haalde vond ik zoooo Rabo.. Ook het gezeur over zemen in broeken van de nationale selectie vond ik typisch iets voor renners van Rabo. Het had iets verwends en slappigs, maar ook laf en kleurloos. Leon van Bon vond ik n klasserenner en die paste er niet en ook dat vond ik veelzeggend. Wat er nu met Jumbo gebeurd lag in de lijn van mijn verwachtingen. Ook dat Mollema elders zou opbloeien. Dus zoals je ziet er zijn er meer die die ploeg niet echt pruimen. Bau en Lau? Prima renners maar geen Rooks en Theunisse want ze wonnen nooit. Iets met grinta, panache of gewoon de dood of de gladiolen ontbreekt vanaf het begin. En Terpstra trainde zich rot achter de brommer en op de winderige dijken en knokte door tot de wereldrenner die hij nu is. Hij kan meer dan ambras maken, dus..
07-04-2015 14:24
Een wereldtalent die vorige week nog overhoop lag laten starten is puur wanbeleid. Op zulk terrein komt er nou eenmaal veel meer kracht op gewrichten te staan dan in een vlakke koers, als trainer en ploegleider dit niet in kunnen zien zouden ze misschien toch aan herscholing moeten gaan denken, beter laat dan nooit.
07-04-2015 15:17
Zo'n talentvolle jonge renner bij zn rentree gelijk over de kling jagen...moet niet gekker worden daar bij TLJ. Kicken ze erop om hun eigen renners kapot te maken?? Start dan liever met een man minder
07-04-2015 18:57
Teunissen:
Ploegleiding: Hoe gaat het?
T: Ja, gaat wel lekker eigenlijk, gaat steeds beter weer in de training.
PL: Denk je dat je er klaar voor bent om in Baskenland te starten?
Tennissen: Lijkt me wel, ik voel me goed. Ik heb er zin aan.
PL: Zie maar even of het lukt. Gaat het niet, dan gaat het niet. Laat je niet gek maken, rijd je niet over de kop.
T: OK.
Ploegleiding wordt afgemaakt door wielerflitsvolgers.

Gesink:
Pl: Hoe gaat het?
G: Ja, gaat wel goed, ben weer pijnvrij en training pak ik nu weer lekker op.
PL: Denk je dat je er klaar voor bent om in Baskenland te starten?
G: Nou, ik zit nog met een behoorlijke trainingsachterstand en ben nog lang niet 100% in conditie. Ik zal niet mee kunnen doen met de voorsten en dan heeft starten eigenlijk niet zoveel zin.
PL: Nou okay. Zorg dan dat je er in Romandië staat.
G: OK.
Ploegleiding en Gesink worden afgemaakt door wielerflitsvolgers.

Kortom, beide vergelijkbare gevallen, waarbij uiteindelijk anders gekozen wordt, leiden tot de zelfde negatieve reacties van de volgers hier. Je kunt het dus gewoon nooit goed doen.
07-04-2015 23:13
@Sijbrands Hebben deze gesprekken zo plaats gevonden of verzin je het zelf?
08-04-2015 00:04
@UrbanSteel je post van 7 april 11:49
Ik had je idd. al even gemist en zie dat er meer mensen zijn die nu en al veel langer uiten dat forumnormen en waarden en respect niet alleen door de huisregels gedekt kunnen worden.
Schroom trouwens niet om te blijven schrijven en sta boven de vaak kinderachtige meldingen en gevraagde bans door die leden die denken dat de site en het bepalen van de inhoud voornamelijk van hun is. Deze site is voor alle vele duizenden betrokken leden en ook de incidentele leden. De verantwoordelijkheid van ingrijpen ligt bij Elbosco en zijn staf. Gelukkig maar en wat dat betreft ben ik wel tevreden met het gevoerde beleid.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.