Mike Teunissen kijkt uit naar toekomst bij Astana Qazaqstan: “Dit is een grote uitdaging”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 16 oktober 2024 om 09:31

Mike Teunissen kijkt uit naar toekomst bij Astana Qazaqstan: “Dit is een grote uitdaging”

Op deze site kon u dinsdag al lezen dat Mike Teunissen toch niet naar Visma | Lease a Bike trekt. Hij vond in de Tour de France een akkoord met het Nederlandse WorldTeam, maar de deal is geklapt. Meerdere bronnen lieten WielerFlits weten dat hij nu naar Astana Qazaqstan trekt. De Kazachse formatie heeft de transfer inmiddels met de buitenwereld gedeeld.

“Dit is een grote uitdaging. Ik kijk ernaar uit om deel te nemen aan dit project, dat tegelijkertijd oud en nieuw is, maar met grote ambities”, laat Teunissen, die voor twee jaar heeft getekend, weten in een persbericht van zijn aanstaande werkgever.

“Aan de ene kant is Astana Qazaqstan een ​​compleet nieuwe ploeg voor mij, maar ik geloof dat ik vrij gemakkelijk kan integreren, aangezien er al een paar Nederlandse renners in de ploeg zitten. Nu komt er nog één bij. Ik ben het management dankbaar voor deze kans en zal mijn best doen om met het team succes te behalen in de komende voorjaarsklassiekers”, is Teunissen ambitieus.

Teammanager Alexander Vinokourov is ook enthousiast. “Met de komst van Mike versterken we onze klassiekergroep en vormen we – samen met andere renners – de kern voor de voorjaarsklassiekers. Het is geen geheim dat we de afgelopen jaren niet zo goed hebben gepresteerd in deze wedstrijden, dus we zullen proberen daar in het nieuwe seizoen verandering in te brengen. Ik denk dat dit een geweldige aanwinst is voor ons team.”

Opmerkelijke wending
Het was de bedoeling dat Teunissen de komende seizoenen de vaste lead-out zou zijn van Olav Kooij bij Visma | Lease a Bike. Ook de voorjaarskern kon zo rekenen op versterking, nadat Jan Tratnik en de broers Mick en Tim van Dijke besloten te vertrekken naar Red Bull-BORA-hansgrohe. Om onduidelijke redenen trekt de ploeg zich terug en verscheuren ze het contract met Teunissen, nadat eerder de onderhandelingen al waren afgerond en beide partijen in juli al een akkoord vonden.

De Limburger kon afgelopen zomer na een zeer succesvolle Tour de France kiezen uit in totaal vijf lucratieve aanbiedingen van WorldTeams. Daar kon hij door deze opmerkelijke beslissing van Visma | Lease a Bike naar fluiten. Het is extra pijnlijk omdat Teunissen – die al zes seizoenen voor de ploeg uitkwam – juist koos voor het vertrouwde nest om daar zijn carrière over een aantal jaar af te sluiten.

flag-kz Astana Qazaqstan 2025 (voorlopig)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.