Visma | Lease a Bike werkt aan terugkeer Mike Teunissen
foto: Cor Vos
Youri IJnsen
Maxim Horssels
zondag 28 juli 2024 om 07:36

Visma | Lease a Bike werkt aan terugkeer Mike Teunissen

Mike Teunissen is terug op weg naar Visma | Lease a Bike, vertrouwen meerdere bronnen toe aan WielerFlits. De Nederlandse ploeg is op zoek naar een sprintaantrekker voor Olav Kooij en een versterking voor de voorjaarskern. Zodoende kwamen ze uit bij de 31-jarige Limburger. Er ligt voor hem een meerjarig contract klaar.

Twee jaar geleden vertrok Teunissen nog bij de Nederlandse formatie om te kijken of hij in sommige koersen mogelijk nog voor zichzelf kon rijden. Het bracht hem bij Intermarché-Wanty, waar hij in de klassiekers zijn eigen koers mocht rijden en in de sprints Biniam Girmay zou helpen. Dat laatste wierp in de recente Tour de France zijn vruchten af. Vooral bij de laatste sprintzege van de 24-jarige Eritreeër vertolkte Teunissen een hoofdrol. Hij maakte de weg vrij voor Girmay, die zodoende naar zijn derde ritwinst snelde. Hij werd in Nice de winnaar van het puntenklassement.

Er was volop interesse in de diensten van Teunissen, wiens collega’s hem roemen voor zijn koersinzicht en -vernuft. Het bezorgde hemzelf vorig jaar nog een prachtige zege op de Vesten in Geraardsbergen tijdens de slotrit van de Renewi Tour. Hij zette daarmee de toon voor een ijzersterk najaar van Intermarché-Wanty. Op het EK op de VAM-berg loodste Teunissen na een sterke koers ook landgenoot Kooij naar het brons. Zijn huidige werkgever wilde tevens graag met hem door. Er lagen nog vier aanbiedingen op tafel, waaronder van Decathlon AG2R La Mondiale.

foto: Cor Vos

Duidelijke rol bij Visma | Lease a Bike
Teunissen viert eind augustus zijn 32ste verjaardag en tekent naar waarschijnlijkheid een van zijn laatste contracten. Toch telt niet alleen het financiële aspect voor de Limburger, maar ook het sportieve plan dat hem is voorgeschoteld. In 2015 werd hij als groot talent prof bij toen nog LottoNL-Jumbo. Na twee jaar vertrok Teunissen naar Team Sunweb, om dan in 2019 weer voor vier seizoenen terug te keren bij Jumbo-Visma. Daar was hij een sterk koppel met sprinter Dylan Groenwegen, die in 2022 vertrok naar wat nu Jayco-AlUla is. Teunissen ging een jaar later weg.

Bij Intermarché-Wanty was de Limburger met zijn ervaring en koersslimheid een grote kracht in het plan van performance coach Aike Visbeek. Hij was ook van grote waarde voor de ontwikkeling van Girmay. Teunissen heeft het enorm naar zijn zin bij de Waalse formatie, maar had ook altijd veel plezier binnen wat nu Visma | Lease a Bike is. Bij de Nederlandse formatie krijgen ze met Teunissen de gewenste, vaste sprintaantrekker voor Olav Kooij. Die ontbrak het laatste jaar een beetje, terwijl komend seizoen ook de broers Mick en Tim van Dijke uit Kooijs trein vertrekken.

Groenewegen (links) en Teunissen heersten in de Vierdaagse van Duinkerke 2019 – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.