Mike Teunissen wil na tweede plek naar EK: “Bondscoach was in koers, da’s gunstig hè”
foto: Cor Vos
donderdag 15 augustus 2024 om 19:21

Mike Teunissen wil na tweede plek naar EK: “Bondscoach was in koers, da’s gunstig hè”

Mike Teunissen was donderdagmiddag dichtbij de zege in de Tour of Leuven. In de finale raakte hij voorop met de latere winnaar Markus Hoelgaard, die hij op twaalf kilometer voor het einde moest laten gaan. Desondanks kon de 31-jarige Nederlander van Intermarché-Wanty daar mee leven na aankomst, vertelt hij in het flashinterview.

De twee kwamen voorop nadat Jonas Abrahamsen het pad voor hen geplaveid had. “Hij en Hoelgaard waren allebei heel sterk. Toen Abrahamsen aanging, schoot de kramp er bij mij al in. Ik had gehoopt dat Gil Gelders en Maxim Van Gils ook mee konden. Uiteindelijk bleven we met z’n tweeën over en dan weet je dat het lastig gaat zijn. Het lukte nog bijna, maar helaas kwam ik net tekort.”

Dat bleek ook, ware het niet dat Hoelgaard na zijn aanval zichzelf opblies. De Noor had daarna nog wel even profijt van de motor, maar daar ging Teunissen verder niet op in. “Ik kon niet versnellen, maar wel blijven rijden. Ik hield er vertrouwen in dat ik bij Hoelgaard kon terugkeren tot bovenop de Wijnpers, maar toen liep hij plots weer uit. Toen brak de veer.”

Voor Teunissen wacht nu de Druivenkoers in Overijse, voor hij opnieuw de Renewi Tour zal rijden. Vorig jaar won hij daar de slotrit. “Ik heb dus nog twee koersen de tijd om binnen een jaar nog eens te winnen”, lacht Teunissen, die sindsdien droog staat. Daarna hoopt hij zich te kunnen voorbereiden op het EK in het Belgische Hasselt. “Dat zou mooi zijn. Gelukkig zat bondscoach Koos Moerenhout in koers in Leuven. Dat is gunstig, hè”, grijnst hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.