Mikel Landa met eindzege in Burgos naar Vuelta: “Heb nog niet mijn topvorm”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 8 augustus 2021 om 14:36

Mikel Landa met eindzege in Burgos naar Vuelta: “Heb nog niet mijn topvorm”

Mikel Landa heeft een goede generale repetitie achter de rug voor de Vuelta a España, die volgende week begint. De Spaanse kopman van Bahrain Victorious wist zaterdag de eindzege in de Vuelta a Burgos binnen te slepen door Romain Bardet uit de leiderstrui te rijden. “Ik voel mij nu heel goed”, vertelt hij na zijn overwinning.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het is fijn om weer eens op de hoogste trede van het podium te staan na mijn valpartij en blessure”, verwijst Landa naar zijn zware crash in de voorbije Giro d’Italia. “We begonnen aan de slotrit om de etappe te winnen en daarom probeerden we de koers hard te maken op de slotklim naar Lagunas de Neila. Maar de rit winnen bleek lastig. Mark Padun en Santiago Buitrago probeerden het, maar uiteindelijk wonnen we het klassement. Daar zijn we ook heel blij mee.”

Landa kon in Burgos rekenen op een sterke ploeg. “We hebben het beste eruit gehaald. Ik voel mij nu heel goed voor de Vuelta. Ik weet dat mijn benen nog wat weken nodig hebben, dus ik heb nog niet mijn topvorm bereikt. Ik denk dat we elke dag dichter bij ons doel komen”, aldus de klimmer. Ook Padun liet zich zien in de slotrit in Burgos. “Ik had aan het begin van deze ronde niet de beste benen, maar elke dag groeide ik en op de laatste was ging het best wel goed.”

Ploegleider Neil Stephens is blij dat Bahrain Victorious de eindzege mee naar huis neemt. “Mikel heeft de laatste maanden heel hard gewerkt en de ploeg deed hetzelfde deze week. Het is fantastisch dat we het zo kunnen afmaken. We kijken nu uit naar een geweldige Vuelta a España”, aldus Stephens.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.