Milan Fretin klopt Arnaud Démare in Poitou-Charentes, derde plaats TDT-Unibet
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 21 augustus 2024 om 15:42

Milan Fretin klopt Arnaud Démare in Poitou-Charentes, derde plaats TDT-Unibet

Milan Fretin heeft enigszins verrassend de tweede etappe van de Tour Poitou-Charentes 2024 gewonnen. De Belgische sprinter van Cofidis was de snelste sprinter in de straten van Niort, door Arnaud Démare te verslaan. De derde plaats was voor Tour de Tietema-Unibet-sprinter Davide Bomboi.

Na de ritzege van Fredrik Dversnes (Uno-X Mobility) vanuit de vlucht van gisteren, ging de Franse ronde verder met een etappe van ruim 181 kilometer naar Niort. Onderweg lagen enkele beklimmingen, die zorgden voor een totaal van 1.500 hoogtemeters. Heel lastig was de finale niet, waardoor een massasprint het meest logische scenario was.

Aanvankelijk zaten vijf renners mee in de ontsnapping van de dag, maar nadat Decathlon AG2R La Mondiale een ‘huurling’ van de opleidingsploeg had teruggeroepen, bleven er vier koplopers over. Onder hen Charlie Paige van Tour de Tietema-Unibet, die Filippo Turconi (VF Group-Bardiani-CSF-Faizane), Maël Guégan (CIC-U Nantes Atlantique) en Jean-Louis Le Ny (Nice Métropole-Côte d’Azur) met zich mee kreeg.

De voorsprong groeide tot vier minuten, waarna Uno-X Mobility en Arkéa-B&B Hotels de controle in handen namen voor hun sprinters Søren Waerenskjold en Arnaud Démare. Paige, Turconi en Le Ny hielden stond tot op vijf kilometer van de finish, maar zij konden een massasprint niet voorkomen. Milan Fretin sprintte daarin naar zijn tweede profzege ooit, door Arnaud Démare en Davide Bomboi voor te blijven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.