Milram wil Zabel graag behouden
dinsdag 8 juli 2008 om 21:11

Milram wil Zabel graag behouden

Team Milram wil de Duitse sprinter Erik Zabel niet kwijt. Dat vertelde de Nederlandse ploegleider Gerrie van Gerwen tegen het persbureau ANP. Zabel, al 38 jaar, weet nog niet of hij na dit seizoen nog doorgaat als renner.

Van Gerwen wil heel graag dat Zabel bij de ploeg blijft. “Of hij blijft als renner of als adviseur van het team, dat maakt niet uit. We doen alles stap voor stap. Maar hij bekommert zich altijd om de interne belangen van het team. Hij geeft de jonge renners tips en zorgt voor ze. Zabel is een echte vaderfiguur”, zij Van Gerwen.

De Duitser koerst op dit moment in de Tour de France. Van Gerwen denkt dat hij nog wel een paar succesen kan behalen. “Hij heeft de klasse. Als alles klopt en hij er nog een keer een supersprint uitgooit, kan hij winnen.” Dit is voor Zabel de twaalfde keer dat hij meedoet in de Tour de France, en in die twaalf deelnames heeft hij al 6 keer de groene trui gewonnen. Hij neemt in augustus wat hij volgend jaar gaat doen.

Verschillende Duitse media berichtten vandaag ook dat Milram een oogje heeft op de 21-jarige Gerald Ciolek. De Duitser die nu koerst voor Team Columbia is een grote belofte voor de toekomst.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.