Minister dreigt met kort geding tegen politiebonden
zaterdag 27 juni 2015 om 19:46

Minister dreigt met kort geding tegen politiebonden

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft de politiebonden gesommeerd hun geplande acties tijdens de Ronde van Frankrijk te annuleren. Doen ze dat niet, dan spant Van der Steur samen met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam een kort geding aan. Het tweetal heeft dat volgens het ANP middels een brief aan de bonden laten weten.

Politiemensen en rijksambtenaren kondigden vorige week aan dat ze tijdens de eerste twee etappes van de Tour de France actie gaan voeren voor betere arbeidsvoorwaarden. Op zaterdag 4 juli willen ze de proloog vertragen door tussen 13:00 en 14:00 op het parcours te fietsen. De proloog gaat om 14:00 van start. Een dag later wil de politie op de Erasmusbrug in Rotterdam de reclamekaravaan tot stilstand te brengen voor een verkeerscontrole.

Maandag volgt nog een gesprek over de geplande acties van de politiebonden. De bonden laten weten daarna een besluit te nemen.

RIDE Magazine
30 Reacties
28-06-2015 10:39
Laat de minister zijn energie liever steken in een gesprek met de vakbonden om te proberen een CAO rond te krijgen in plaats van te dreigen met een kort geding. Het is aan de halsstarrigheid van mijnheer Van der Steur te danken dat de politie moet overgaan tot actie. Als Van der Steur haast maakt met een goed gesprek kan hij een internationale afgang voorkomen. Ik steun de politie van harte, ook al is het zeker niet mijn beste vriend !
28-06-2015 10:47
Ik heb veel sympathie voor de politie en de zaak waarvoor ze vechten, maar de proloog proberen te verstoren en ook middenin de 1e etappe de zaak 'stilleggen' vind ik echt belachelijk; ze verliezen daarmee mijn sympathie. Internationaal gaan we dan ook weer af als een gieter. Er zijn veel meer andere acties om uit te voeren, waarmee ze ook de volle aandacht krijgen. Een nationaal feestje verstoren gaat te ver en gaat voorbij aan de eveneens legitieme belangen van Utrecht, Rotterdam, sponsoren etc. Er zijn miljoenen op tafel gelegd. Ze schatten de reactie van het volk verkeerd in; dit gaat hen steun kosten. NIET doen dus, heren politieagenten!
28-06-2015 13:14
Welke steun??
Ik hoop dat naast die van de politie ook die van de erasmusbrug plots wegvalt.
28-06-2015 13:15
Leuk als de politie ambtenaren eerst over het proloog parkoers gaan rijden. Dan kunnen de burgers laten blijken hoe ze over de politie denken, wordt het applaus, uitfluiten of zelfs rotte eieren? Ben benieuwd of ze dat aandurven.
28-06-2015 23:26
Als het om Feyenoord gaat, dan luistert Aboutaleb meteen naar de politie en dit jaar nog tegen Vitesse liet hij zich inpakken door de politie, maar nu wil hij wel een kort geding. Wat een hypocriet zeg, ongelofelijk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.