maandag 29 juni 2015 om 17:23
Minister Van der Steur naar rechter om politieacties te stoppen
Minister Ard van der Steur van Veiligheid & Justitie en de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb stappen naar de rechter om de aangekondigde acties van politievakbonden tijdens de start van de Tour de France te laten verbieden. De politiebonden maakten vorige week bekend het Grand Départ te willen verstoren om aandacht te vragen voor een nieuwe cao.
Het besluit om naar de rechter te stappen is genomen nadat de bonden lieten weten de actie te willen voortzetten, meldt RTL Nieuws. De politie is van plan om komende zondag de tweede etappe van de Tour de France te vertragen. In de rit van Utrecht naar Neeltje Jans willen de rijksambtenaren op de Erasmusbrug in Rotterdam een grote verkeerscontrole houden op de reclame-karavaan. Het politiepersoneel voert al meer dan vijftien weken actie om een beter cao-bod af te dwingen bij minister Van der Steur.
@Tinus.
Dat last van de organistatie kijken ze niet naar, ze mochten ook staken tijdens Feyenoord.
Ze willen trouwens op de tv komen, met hun actie, terwijl de reclamekaravaan nooit in beeld komt en sinds de ASO dit weet, zullen ze het ook nooit in beeld laten komen.
En dat alle backseat-drivers die wel even lui komen vertellen hoe het nou zit om politieman te zijn dikke kneuzen zijn heb ik al eens gezegd geloof ik. Prima facie geeft al wat goede voorbeelden zonder zelfs het assisteren bij allerhande ongelukken en panieksituaties te noemen.
Men heeft een conflict met zijn werkgever over geld. Allemaal prima, maar waarom moet je daardoor anderen treffen, die niets met het conflict te maken hebben. Wees creatief en verzin iets waarmee je je werkgever treft zonder schade te berokkenen aan anderen.
Verder verdenk ik de vakbonden van een dubbele agenda. Het ledental loopt terug dus de vakbond moet even onder de aandacht gebracht worden. Ik denk dat er veel politieagenten zijn die zich kapot schamen voor deze manier van actievoeren.
Ik hoop van harte dat de rechter deze manier van actievoeren verbiedt.
Lol. Ook al verbiedt de rechter het niet, politie kan beter wegblijven. Denken ze nou echt dat ze er mee weg kunnen komen na afgelopen weekend.
@nickdt Je redenatie gaat niet op. De politie staakt namelijk ook voor meer en betere trainingsuren, omdat ze nu in hun overvolle roosters amper aan 2 uur training per maand komen (waaronder schiettraining). Agenten worden twee keer in het jaar getoetst, maar er zijn bijna geen trainingen meer. Het incident van afgelopen weekend is juist een goede reden om wel te staken.
Dan moeten ze meer politiemensen aannemen, maar omdat de politie tegenwoordig zo reageert, wil niemand meer bij de politie. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.
Het enige dat er gebeurt is dat de renners later op Neeltje Jans aan zullen komen, maar dat is voor ons toch niet zo erg? Nu de finish later is kan ik vanuit de start in Utrecht nog mooi naar huis om de finale op de bank te kijken, dus van mij kan die staking niet lang genoeg duren.
Edit: nu mag dit natuurlijk geen vrijbrief zijn om op elk moment maar de koers te verstoren, maar in dit geval heb ik er eigenlijk geen problemen mee. Snap de beweegreden en heb er ook begrip voor. Daarnaast is alles verder wel keurig van tevoren aangekondigd, zodat er samen naar een oplossing gezocht kan worden.
De mannen komen even op TV, de Tour vervolgt zijn weg; iedereen tevreden. De etappe eindigt waarschijnlijk in een massasprint, dus op de Erasmusbrug zal niemand wakker liggen van een beetje oponthoud. Zelfs ik niet.
Vakbonden weten dat eigenlijk ook wel maar ze willen gewoon in het nieuws komen omdat de ledenaantallen teruglopen en er ernstige vergrijzing is in het ledenbestand.
Vandaar deze domme actie, waarmee ze het laatste stukje respect op het spel zetten. Straks weer een dure campagne om het respect terug te winnen?
De discussie gaat erover of het doel de middelen heiligt. Hierop wordt door anderen een discussie over het doel gestart (hebben ze wel recht op meer geld), of het middel (is een verkeerscontrole nou zo gevaarlijk voor het verkeer). Vervolgens gaat de discussie over sympathie voor de politie of niet, alsof dat moet uitmaken.
Nogmaals, ik heb veeeeel sympathie voor de politie, ken de nodige persoonlijk, maar het gaat hier louter om de afweging of het middel in verhouding staat tot de doelen en of het ook op andere manieren bereikt kan worden. Daar gaat de rechter ook naar kijken. Zowieso: voor het leger en politie gelden andere wettelijke regels i.v.m. stakingsrecht i.v.m. openbare orde.
En voor de enkeling die denkt: "Even stoppen, papieren controleren en weer doorrijden... Nou en?". Klaarblijkelijk heb je nog nooit een echte Touretappe van begin tot eind meegemaakt. De reclamekaravaan is megagroot en rijdt al zo'n 45 minuten lang. In totaal rijden er tussen de 2000 en 3000 voertuigen om de Tour ' heen', inclusief materieel, journalisten etc.
Ook vorige week al diverse bijdragen van toch wel meer gelijkgestemden kunnen lezen zoals o.a. RomanVainsteins en sooike.
Evenals de CAO onderhandelingen duren de discussies hierover gewoon te lang. Laten we gewoon eens even maling hebben aan die termen van "hardwerkende burgers" en wat mij betreft ook aan de veel of alles eisende wielerliefhebbers die zich hier in hun vermaak bedreigd voelen.
Tevens ook vanuit hun eigen belang zich uiten terwijl deze actie wel eens in ons aller belang zou kunnen en moeten uitvallen. Wat meer respect voor onze hulpverleners zou ons sieren. (hoe je ook over deze actie denkt)
Het wordt 40 graden, terroristische dreigingen overal, laten ze zich gewoon weer als onze beste vriend gedragen en niet ons in tijden van nood dwarsbomen.