donderdag 11 juli 2024 om 12:27

Mondkapjes terug in het Tourpeloton: “Verzoek van de dokter”

Video De mondkapjes zijn weer terug in het peloton, ook bij Marijn van den Berg. “Bij ons is niemand ziek, maar we horen wat verhalen uit het peloton”, liet hij voor de start van de twaalfde etappe van de Tour de France weten voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de Ronde van Frankrijk lijkt er een virus rond te waren en dus neemt EF Education-EasyPost – de ploeg van Marijn van den Berg – het zekere voor het onzekere. “Het is voor nu uit voorzorg. We hebben nog niet getest, maar misschien gaan we dat nog doen. Dat weet ik niet.”

“Ik kreeg het mondkapje net in mijn handen gedrukt van de dokter en dat is het eigenlijk. Het is voorlopig nog niet echt een thema in het peloton. Ik hoop dat het allemaal meevalt”, geeft de rappe man aan.

Wel of geen sprint?
Van den Berg keek ook even vooruit op de twaalfde rit naar Villeneuve-sur-Lot. Krijgen we opnieuw een clash tussen de sprinters? “Ik hoop het. Dat zou mooi zijn. Maar ik denk dat er harder gekoerst zal worden dan in de vorige sprintritten. Dat hoop ik toch. Ik hoop dat er een goed groepje kan wegrijden en dat het peloton daar hard achter zal koersen. Dat zou voor mij gunstig zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.