Movistar met Fernández en Lobato naar Australië
Juan José Lobato won vorig jaar de tweede etappe - foto: Sirotti
woensdag 30 december 2015 om 09:39

Movistar met Fernández en Lobato naar Australië

Movistar rekent in de Tour Down Under op de diensten van Ruben Fernández en Juan José Lobato. Fernández werd afgelopen jaar vijfde in het algemeen klassement, terwijl de rappe Lobato de tweede etappe wist te winnen. De Spaanse selectie kent één thuisrijder: Rory Sutherland.

Een nieuwe gezicht in het Movistar-tenue zal Nelson Oliveira zijn. De Portugees maakt de overstap van Lampre-Merida en zal direct debuteren in de Australische WorldTour-koers. Hij krijgt daarbij steun van de ervaren José Joaquin Rojas. Jesús Herrada en Jascha Sütterlin completeren het zevental.

Selectie Movistar voor de Tour Down Under 2016 (19-24 januari)
flag-au Rory Sutherland
flag-de Jascha Sütterlin
flag-es Ruben Fernández
flag-es Juan José Lobato
flag-es José Joaquin Rojas
flag-es Jesús Herrada
flag-pt Nelson Oliveira

RIDE Magazine
10 Reacties
30-12-2015 09:53
Ben wel benieuwd hoe Lobato uit de startblokken knalt, meer nog naar Fernández. Samen met Lopez toch wel de talenten voor volgend jaar.
30-12-2015 10:17
Fernandez met Lopez dé talenten voor volgend jaar?

Fernandez is sowieso een ander geval, want hij is bijvoorbeeld 1,5 jaar ouder dan renners als de gebroeders Yates, en zelfs 3 jaar ouder dan Lopez.

Ik denk dat ik zo 10-20 renners die jonger dan Fernandez zijn kan opnoemen die eerder het stempel De Talenten voor volgend seizoen zouden mogen dragen dan Fernandez.
30-12-2015 10:22
Zou Oliveira ook voor een aardig AK noteren
30-12-2015 11:58
@Noud89
Fernandez is een prima renner. Een jongen met potentie. Maar het gaat inderdaad veel te ver om hem te scharen in het rijtje Lopez en de gebroeders Yates.

Fernandez won die ronde van de toekomst vooral omdat hij al ouder was dan de meeste van zijn concurrenten, en al veel ervaring had opgedaan in de wat betere koersen. Hij kon zich bijvoorbeeld uitstekend in vorm rijden in de voorafgaande Ronde van Portugal. Het is niet een Tour de l'Avenir winnaar a la Quintana, Lopez en Chaves.
30-12-2015 12:12
Benieuwd naar Lobato en of hij doelen heeft in het voorjaar en als Rojas al tiptop is na zijn operatie... Lijkt me vroeg.
30-12-2015 12:53
@Purito

Inderdaad, ben het helemaal met je eens. Op lange termijn zet ik ook iemand als Latour bijvoorbeeld voor Fernandez. En ik denk ook dat jongens als Formolo & Meintjes verder gaan komen dan Fernandez.

En als je het dan over dé talenten voor een jaar hebt horen alle renners daar bij, dus ook renners als Benoot, Ewan, Gaviria, die dan eerder de talenten voor volgend jaar zijn. Persoonlijk ben ik dan ook nog benieuwd of dat nieuwe Colombiaanse pareltje zich in dienst van Southeast kan doorontwikkelen.

Anyway, zwaar off-topic. :)
30-12-2015 13:56
Nelson Oliveira moet hier toch ook in staat zijn een mooi eindklassement te rijden, die jongen kan op zowat alle terreinen uit de voeten én heeft nog wel wat progressiemarge.
30-12-2015 14:54
@Noud89
Ik verwacht zeker wat van Daniel Martinez. Zeker als je je bedenkt dat de begeleiding bij Colombia vreselijk was. Toch moet je altijd afwachten hoe iemand zich op dergelijke jonge leeftijd doorontwikkeld. Maar dat hij talent heeft staat buiten kijf.

Er komt overigens weer een nieuwe generatie Colombiaanse klimgeiten aan. Met Hernan Aguirre als absoluut kroonjuweel. Maar ook iemand als Miguel Florez kan ver komen. En hou de Ecuadoraan Richard Caparaz in de gaten ;)
30-12-2015 15:38
@purito
Het mooie bij die Zuid-Amerikanen is dat je een hele rij kunt opnoemen en er altijd wel eentje tussenzit die daadwerkelijk iets presteert ;)

Lobato was redelijk indrukwekkend in dat sprintje bergop vorig jaar, die aankomst zit er elk jaar in dus hij zal wel voor de herhaling gaan.
30-12-2015 23:15
Vorig jaar vond ik Fernandez toch een beetje tegenvallen. Ik hoop dat het er dit jaar helemaal uit komt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.