Movistar versterkt zich met Eritreeër Natnael Tesfatsion
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 3 oktober 2024 om 11:53

Movistar versterkt zich met Eritreeër Natnael Tesfatsion

Movistar heeft zijn volgende aanwinst gepresenteerd. Natnael Tesfatsion verlaat na twee seizoenen Lidl-Trek om voor de ploeg van manager Eusebio Unzué te koersen. De 25-jarige Tesfatsion staat te boek als een puncheur en wil zich vooral in de eendagskoersen van zijn beste kant laten zien.

“Ik heb de ploeg dit jaar in Australië beter leren kennen tijdens de Tour Down Under en het gevoel kan niet beter zijn”, is Tesfatsion in zijn nopjes met zijn transfer. “Het is een sterke ploeg en ik kijk er echt naar uit om mijn steentje bij te dragen. Ik beschouw mezelf als een sterke renner voor korte beklimmingen. Ik heb daarnaast ook een goede sprint in de benen. Dat wil ik ook laten zien.”

Tesfatsion hoopt bij zijn nieuwe ploeg nog vaker uit te blinken in zijn type wedstrijden. “Ik hoop dat ik volgend seizoen mijn eerste WorldTour-overwinning kan boeken. Ik was er eerder dit jaar al zo dicht bij”, doelt hij op zijn tweede plaats in de Cadel Evans Great Ocean Road Race. “Ik hoop dat ik het vertrouwen van Movistar kan terugbetalen met een aantal goede resultaten.”

Tesfatsion is de vierde aanwinst van Movistar voor 2025, want eerder werden de Venezolaanse sprinter/puncheur Orluis Aular, de beloftevolle Colombiaanse klimmer Diego Pescador en de jonge Brit Carys Lloyd al aangetrokken. Verder lijkt Vuelta-revelatie Pablo Castrillo op weg naar de Spaanse formatie, al is deze deal nog niet beklonken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.