Muriel Furrer (18) overleden na val op WK junioren
foto: Cor Vos
vrijdag 27 september 2024 om 14:52

Muriel Furrer (18) overleden na val op WK junioren

Muriel Ferrer is overleden. Het 18-jarige Zwitserse wielertalent kwam donderdagochtend ten val tijdens het WK voor junioren meisjes. Ze werd met zwaar letsel overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis van Zürich, maar hulp mocht niet meer baten. Ze overleed vrijdagmorgen aan haar verwondingen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het is met groot verdriet dat de UCI en het organisatiecomité van het WK in Zürich vandaag kennisgenomen hebben van het tragische nieuws dat de jonge Zwitserse wielrenster Muriel Furrer is overleden. Met haar overlijden verliest de wielergemeenschap een renster met een mooie toekomst voor zich. Ze kwam zwaar ten val op donderdag en daarbij liep ze een zwaar hoofdletsel op, voordat ze werd overgevlogen naar het ziekenhuis.”

De UCI en het organisatiecomité bieden hun welgemeende condoleance aan haar familie, vrienden en de Zwitserse wielerbond. De familie Furrer heeft om privacy gevraagd in een voor hen enorm pijnlijke tijd. Vrijdagmiddag geven de UCI en het organisatiecomité een persconferentie. De bond doet onderzoek naar de toedracht van haar valpartij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.