Na brons op EK wielrennen grijpt Madis Mihkels ook nationale titel
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 26 oktober 2024 om 18:57

Na brons op EK wielrennen grijpt Madis Mihkels ook nationale titel

Madis Mihkels (21) is kampioen van Estland geworden. In het veldrijden, welteverstaan. De talentvolle WorldTour-renner van Intermarché-Wanty was op het Ests kampioenschap cyclocross in Tartu ruim de beste; hij kwam namelijk solo over de finish na een uur cross.

Mihkels rekende op het nationale kampioenschap af met Markus Pajur, oud-renner van Arkéa-Samsic en vorig jaar nog winnaar van het Ests kampioenschap veldrijden. Het verschil met Mihkels was aan de finish 53 seconden. Het brons was voor de 18-jarige Markus Mäeuibo. Bij de vrouwen was er goud voor Mari-Liis Mottus, die met meer dan vier (!) minuten voorsprong won op de nummer twee.

Voor Mihkels is het niet zijn eerste medaille op een kampioenschap van dit seizoen. De jonge renner werd in september knap en verrassend derde op het EK wielrennen bij de profs, achter de nieuwe Europese kampioen Tim Merlier en Olav Kooij. Ook behaalde hij ereplaatsen in de Scheldeprijs (negende), Parijs-Roubaix (tiende) en sprintetappes in Parijs-Nice, de Giro d’Italia en de Tour de Wallonie.

Die prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven: Mihkels rijdt vanaf volgend seizoen voor EF Education-EasyPost.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.