Na de Ronde was er wat decompressie bij Mathieu van der Poel: “Maar snel kunnen omdraaien”
foto: Cor Vos
zondag 7 april 2024 om 12:52

Na de Ronde was er wat decompressie bij Mathieu van der Poel: “Maar snel kunnen omdraaien”

Voor Mathieu van der Poel kan het voorjaar al niet meer stuk, na zijn zeges in de E3 Saxo Classic en (vooral) de Ronde van Vlaanderen. En vandaag kan de wereldkampioen met Parijs-Roubaix nog een prestigieuze klassieker toevoegen aan zijn erelijst. Voor de start keek hij vooruit op de ‘Hel van het Noorden’.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De belangrijkste vraag: hoe gaat het met Mathieu van der Poel na zijn indrukwekkende maar ook loodzware solo-onderneming in de Ronde van Vlaanderen? “Het heeft iets meer tijd nodig gehad dan verwacht, maar ik ben goed hersteld van de Ronde van Vlaanderen”, citeert Het Nieuwsblad. “Ik heb in ieder geval wel goed kunnen trainen in Spanje en hoop mijn Ronde-benen terug te vinden.”

“De Ronde winnen in de regenboogtrui was al een groot doel en daarna had ik een klein gevoel van decompressie, maar dat heb ik snel kunnen tegenhouden. Het blijft wel altijd even afwachten wat het gevoel is op de allereerste kasseistrook.”

Van der Poel is de grote blikvanger bij Alpecin-Deceuninck, maar de Belgische ploeg heeft ook de nummer twee van vorig jaar – Jasper Philipsen – in de gelederen. De verwachting is dan ook dat de formatie het gewicht van de koers moet dragen. “We hebben dit voorjaar al meermaals in een gelijkaardige situatie gezet, maar we hebben het iedere keer goed onder controle gehouden”, maakt MVDP zich geen zorgen.

“Mijn koers begint bij Bos van Wallers”
“We moeten sowieso altijd goed vooraan blijven en afwachten of de concurrentie al een demarrage plaatst voor het Bos van Wallers. Mijn koers begint in ieder geval daar pas. Mij kloppen is alleszins niet heel moeilijk, want de concurrentie heeft dat de afgelopen weken al meermaals bewezen.”


– Niets missen van Parijs-Roubaix? Volg de koers hier in ons WielerFlits Liveblog!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.