Na plotseling vertrek Lars Boom krijgen Vas en Schreiber nieuwe staf bij SD Worx: “Een beetje raar”
foto: Cor Vos
Nick Doup
donderdag 24 oktober 2024 om 18:14

Na plotseling vertrek Lars Boom krijgen Vas en Schreiber nieuwe staf bij SD Worx: “Een beetje raar”

Na het plotselinge vertrek van Lars Boom bij SD Worx-Protime heeft de Nederlandse ploeg de omkadering van het veldrijden ook moeten aanpassen. Voor Blanka Kata Vas en Marie Schreiber een grote wijziging, aangezien Boom naast ploegleider op de weg ook een grote rol speelde in de crossplannen. Zijn rol wordt opgevangen door Christian Kos, al is dat voor Schreiber en Vas nog even wennen, en mogelijk krijgt de gestopte Christine Majerus ook een rol.

In de Nacht van Woerden vond pas de kennismaking plaats tussen Schreiber en Kos, vertelde de Luxemburgse kampioene aan WielerFlits. Ze ging daarbij ook in op het per directe vertrek van Boom naar FDJ-Suez. “Het is een beetje raar, maar ik hoorde Lars wel langs de kant staan. Vorig jaar was Lars van grote waarde voor de ploeg, maar nu is hij weg. Binnen de ploeg hebben we nieuwe mensen die dat kunnen invullen. Dat is wel anders, maar daar kunnen we aan wennen.”

De Hongaarse Vas moet na haar seizoensdebuut even nadenken over wat ze zegt over Boom. “We moeten het vanaf nu zonder Lars doen, maar ik denk dat het ook zonder hem gaat werken”, vertelt ze ons. “Hij had heel veel ervaring, dus dat is jammer. Dit was mijn eerste cross zonder hem, dus ik ben er nog niet aan gewend, maar het zal vanzelf op zijn plek vallen. We hebben een goede ploeg om dat op te vangen.”

Kos en Majerus
Christian Kos is dus de nieuwe aanvoerder van het crossproject bij SD Worx-Protime. De Noord-Hollander, die lang geleden nog uitkwam voor de continentale Koga-ploeg, is nog maar 34 jaar en onlangs overgekomen van AG Insurance-Soudal. Daar was de zoon van oud-baanwielrenner René Kos drie jaar ploegleider van voornamelijk de junioren- en beloftenploeg. Eind september werd hij al gepresenteerd bij SD Worx, maar toen was nog niet bekend dat hij ook het veldrijden zou oppakken.

“Ik heb nog niet heel veel tijd met hem doorgebracht”, vertelde Schreiber na haar tweede plaats in Woerden over Christian Kos. “Ik heb hem hier pas voor het eerst gezien, maar hij is a nice guy. Hij weet wat hij doet en hij is een mooie toevoeging aan de ploeg.”

In de nabije toekomst lijkt ook de onlangs gestopte Christine Majerus een rol te vervullen in de omkadering van het veldrijden. Daar is binnen SD Worx-Protime al over gesproken. De 12-voudig Luxemburgs kampioene veldrijden sloot haar loopbaan af in de Simac Ladies Tour en heeft genoeg ervaring om Schrieber en Vas te helpen. “We weten nog niet precies wat ze gaat doen, maar waar het kan zal ze tips en hulp meegeven”, geeft Schreiber aan.

Beluister de nieuwe WielerFlits Podcast vanaf 37.08 minuut over de veldritplannen van SD Worx-Protime

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.