Na afwezigheid in Tour ook geen Vuelta voor Jordi Meeus: “Maar niet eerlijk om ploeg schuld te geven”
foto: Cor Vos
maandag 22 juli 2024 om 19:03

Na afwezigheid in Tour ook geen Vuelta voor Jordi Meeus: “Maar niet eerlijk om ploeg schuld te geven”

Jordi Meeus zegevierde maandag in de Tour de Wallonie. De Belgische renner zette de massasprint naar zijn hand na een chaotische eindfase. Voor Meeus is het zijn tweede zege van het seizoen. “Ik was graag bij de Tour geweest”, vertelde hij na afloop aan DirectVelo.

“Het was een nerveuze dag. Er was niet veel controle in het peloton, alleen Tudor probeerde het. Er werd vaak aangevallen, we moesten proberen bij elkaar te blijven en enkele gevaarlijke situaties recht te zetten. Op de slotklim viel ik zelf wat terug, maar ik ben niet in het rood gegaan”, aldus Meeus.

In de slotkilometers werd het duidelijk dat er ging gesprint worden. De voorbereiding op de sprint verliep wel zeer chaotisch, want een deel van het peloton reed verkeerd. “Sommige jongens gingen linksaf terwijl ze rechtsaf hadden moesten gaan. Ik was bijna verrast. Ik was bang voor een last-minute koerswijziging. Gelukkig had ik de finale verkend.”

Geen Vuelta
Meeus had dit seizoen nog maar een zege en mocht niet naar de Tour de France. Was dit een zege op revanche? “Ze communiceerden al snel dat ik niet zou gaan. Op zich is dat geen probleem. Ik heb niet echt aangedrongen om te gaan. Ik moet toegeven dat toen ik de presentatie van de ploegen en de eerste sprint zag, ik er graag bij was geweest.” De Vuelta staat evenmin op de kalender. Zijn team wil focussen op het algemeen klassement met Primoz Roglic.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.