Na winst in puntenklassement Vuelta benoemt Kaden Groves ook de rol van Wout van Aert
foto: Cor Vos
maandag 9 september 2024 om 09:31

Na winst in puntenklassement Vuelta benoemt Kaden Groves ook de rol van Wout van Aert

Kaden Groves noemt zijn eindoverwinning in het puntenklassement van de Vuelta a España 2024 bitterzoet. De betekenis daarvan is ‘het gemengde gevoel van blijheid en verdriet tegelijk’, omdat de kopman van Alpecin-Deceuninck de groene trui in de schoot geworpen kreeg na de ongelukkige uitval van Wout van Aert. “Hij liet de trui aan mij na, dus deze overwinning is bitterzoet”, vertelde Groves.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Vorig jaar wist Groves namelijk ook de puntentrui in de Vuelta te winnen, maar toen was hij overtuigend de beste. Deze keer leek een aanvalslustige Wout van Aert met drie ritzeges soeverein af te stevenen op de groene trui, tot hij viel en moest opgeven. Groves vindt zijn puntentruien uit 2023 en 2024 dan ook niet te vergelijken. “Vorig jaar was een heel andere ervaring.”

foto: Cor Vos

“Maar voor mezelf is het heel mooi om hier weer te staan, dat gebeurt ook niet voor niets. De ploeg heeft heel hard gewerkt, we hebben er elke dag alles aan gedaan om hier met deze trui te staan. En met drie ritzeges. Dat is een compliment aan het team”, aldus de Australische sprinter. “Het is niet makkelijk om een rit te winnen, dus om dat vaker te doen is altijd speciaal.”

Eerder deze Vuelta sprak Groves zich nog uit over zijn Tour de France-ambities voor 2025. “Idealiter kan ik volgend jaar de Tour rijden aan de zijde van Jasper Philipsen”, vertelde hij. Nu denkt Groves ook aan nog een deelname aan de Ronde van Spanje volgend seizoen. “We praten was in november over mijn programma, maar het is heel goed mogelijk dat ik volgend jaar terugkom.”

PNT
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.