Nairo Quintana mag jaar langer bij Movistar blijven
Foto: Cor Vos
woensdag 31 juli 2024 om 16:06

Nairo Quintana mag jaar langer bij Movistar blijven

Nairo Quintana zal ook in 2025 de kleuren van Movistar verdedigen. Volgens de Britse journalist Daniel Benson kan de inmiddels 34-jarie Colombiaan rekenen op een contractverlenging bij de Spaanse ploeg van één jaar.

Quintana kwam begin 2024 opnieuw bij Movistar terecht, nadat hij al sinds oktober 2022 zonder ploeg zat. Hij werd in dat jaar uit de uitslag geschrapt van de Tour de France, na een positieve test op Tramadol. Deze pijnstiller staat niet op de verboden middelenlijst van de WADA, maar is wel verboden door de UCI. Vervolgens begon Quintana aan een maandenlange zoektocht naar een nieuwe werkgever, totdat opvallenderwijs zijn ex-ploeg Movistar hem onderdak bood.

In zijn eerste maanden bij de ploeg liet Quintana – ooit Giro- (2014) en Vueltawinnaar (2016) – wel enkele flitsen van zijn klasse van weleer zien. De strafste was de Girorit naar Livigno, waar hij op weg leek naar een ritzege, maar veelvraat Tadej Pogacar hem in de laatste kilometers nog voorbij reed. Quintana reed er met een tweede plaats zijn beste resultaat sinds zijn comeback.

Volgens Benson is er enerzijds de commerciële impact van Quintana en het belang van telefoonmerk Movistar voor een uithangbord in Zuid-Amerika. Anderzijds gelooft men ook nog volop in de mogelijkheden van Quintana. Toch krijgt hij slechts een contractverlenging tot eind 2025.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.