Emotionele boodschap Nathan Van Hooydonck voor Tour bewoog Jonas Vingegaard en Wout van Aert tot tranen toe
Foto: Cor Vos
vrijdag 9 augustus 2024 om 16:03

Emotionele boodschap Nathan Van Hooydonck voor Tour bewoog Jonas Vingegaard en Wout van Aert tot tranen toe

In de nieuwe Visma | Lease a Bike-documentaire ‘A True Renaissance’ zijn pakkende beelden te zien hoe Nathan Van Hooydonck met een audioboodschap zijn voormalige ploeggenoten een motiverende toespraak verschaft. Van Hooydonck vertelt op de ploegstage in Tignes een persoonlijk verhaal dat kopmannen Wout van Aert en Jonas Vingegaard tot tranen toe beweegt.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van Hooydonck moest enkele maanden voordien met wielrennen stoppen met wielrennen door een hartprobleem. Iets wat Van Aert en Vingegaard nog steeds zwaar valt. In de documentaire noemen ze Van Hooydonck een goede vriend. Of zoals sportief manager Merijn Zeeman het beschrijft: “Hij was een cruciale persoon in onze ploeg, de beste superknecht die je kunt hebben.”

Van Aert en Vingegaard waren in Tignes aan het revalideren na zware valpartijen in respectievelijk Dwars door Vlaanderen en de Ronde van het Baskenland. Beide hoopten zich nog in extremis klaar te stomen voor de Tour de France, maar daar hadden ze op dat moment nog lang geen zekerheid over. Wellicht dat de boodschap van de Antwerpse ex-renner daarom extra bij hen binnenkwam.

“Ik ben ongelooflijk trots op jullie successen, maar ook op de veerkracht die jullie hebben getoond na elke tegenslag. Wout en Jonas, toen ik jullie op televisie zag in tranen aan de kant van de weg, wilde ik van plaats wisselen. Ik wilde jullie blessures op mij nemen als dat mogelijk was. Zodat jullie konden doorgaan om jullie doelen en ambities waar te maken, zoals we samen hebben gedaan”, klonk het bij Van Hooydonck.

“Ik probeer zelf nog altijd te accepteren dat ik moest stoppen. Jonas en Wout, jullie beseffen niet hoeveel impact jullie hebben op dat proces. Als ik video’s zie van jullie die terug op de fiets zitten, waarin jullie aan het herstellen zijn en jullie dromen najagen, dan geeft dat mij energie. Jullie kunnen samen echt de meest indrukwekkende dingen bereiken, als een team. Ik zal altijd aan jullie kant staan.”

Bekijk het fragment vanaf 23:11

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.