Nederland boven in Ronde van Polen: Souren klopt Van Wersch in slotrit, Molenaar eindwinnares
Souren (l) in Parijs-Roubaix Femmes - foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2024 om 08:13

Nederland boven in Ronde van Polen: Souren klopt Van Wersch in slotrit, Molenaar eindwinnares

De slotrit in de Ronde van Polen voor vrouwen is op naam gekomen van Scarlett Souren. De Nederlandse versloeg haar landgenote Anna van Wersch in een massasprint. Voor VolkerWessels was het dubbel feest, want Laura Molenaar verzekerde zich van de eindzege.

De derde en laatste etappe van de Ronde van Polen ging van Nałęczów naar Kazimierz Dolny. De 103 kilometer lange rit vond voor een groot deel plaats op een circuit, met daarin een klim van zeshonderd meter aan 6,7 procent. Het laatste stuk van het rondje was echter in dalende lijn. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd, ondanks verschillende uitvalspogingen, eindigde in een sprint. Bijna zestig rensters reden samen naar de meet.

Van hen bleek Souren de snelste. Van Wersch (Lotto Dstny Ladies) moest genoegen nemen met de tweede plaats, terwijl de Poolse thuisrijdster Kaja Rysz (Lifeplus Wahoo) derde werd. Molenaar kwam in de buik van het peloton als 33ste over de streep en kroonde zich zodoende tot eindwinnares. Souren verstevigde dankzij de bonificatieseconden haar tweede plaats, terwijl ook Katarzyna Wilkos (MAT Atom Deweloper Wrocław) mee het eindpodium op mocht.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.