Nederland trekt met kleine afvaardiging naar Wereldbeker Val di Sole
foto: Cor Vos
maandag 12 december 2022 om 11:14

Nederland trekt met kleine afvaardiging naar Wereldbeker Val di Sole

De KNWU heeft de selecties voor de Wereldbeker Val di Sole bekendgemaakt. Net als in Dublin, zal Nederland ook komende zaterdag met slechts een beperkt aantal renners en rensters aan de start staan. Mathieu van der Poel, die afgelopen weekend ontbrak tijdens de wereldbekermanche in Dublin, is er wel weer bij. Bij de vrouwen is Ceylin del Carmen Alvarado terug.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van der Poel betwist in Val di Sole zijn derde wereldbekerwedstrijd van deze veldritwinter. De vorige twee wedstrijden, in Hulst en Antwerpen, wist hij te winnen. Tijdens de Wereldbeker Dublin, zat MVDP in Spanje voor een trainingskamp met Alpecin-Deceuninck. Naast Van der Poel, doen ook Pim Ronhaar, Corné van Kessel en Stan Godrie mee aan de mannenwedstrijd in Val di Sole. Andere vaste waarden als Lars van der Haar kiezen in deze periode voor een trainingsstage.

Bij de vrouwen staan Puck Pieterse en wereldbekerleidster Fem van Empel weer aan het vertrek. Alvarado, die de Wereldbeker Dublin aan zich voorbij liet gaan, is er ook weer bij. De selectie wordt vervolledigd door Manon Bakker.

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-it Val di Sole – elitevrouwen (zaterdag 17 december)
Fem van Empel
Puck Pieterse
Ceylin del Carmen Alvarado
Manon Bakker

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-it Val di Sole – elitemannen (zaterdag 17 december)
Pim Ronhaar
Corné van Kessel
Stan Godrie
Mathieu van der Poel

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.