Nederlandse delegatie ontsteld na vierde plaats Jeffrey Hoogland: “Wat de Brit doet, is rugby op wielen”
foto: Cor Vos
zaterdag 10 augustus 2024 om 08:43

Nederlandse delegatie ontsteld na vierde plaats Jeffrey Hoogland: “Wat de Brit doet, is rugby op wielen”

De strijd om de bronzen medaille in de Sprint tussen Jeffrey Hoogland en Jack Carlin werd een bijzondere. In een derde beslissend duel deed Carlin, die al een gele kaart had, tweemaal een aparte beweging, maar hij werd niet bestraft. “Het is verbazingwekkend”, vertelt de Nederlandse bondscoach Mehdi Kordi aan Cyclingnews.

Kordi is het duidelijk allesbehalve eens met de beslissing van de jury. “Dit was niet goed van Jack, hij week duidelijk van zijn lijn af. Hij had al een waarschuwing en dan gebeurde die botsing. Naar mijn mening heeft dat de wedstrijd duidelijk beïnvloed. We zijn erg teleurgesteld. De jury maakte me nog duidelijk dat, met alle incidenten waarbij Carlin betrokken was, dat hij gestraft zou worden voor zijn gedrag als hij van zijn lijn zou afwijken. Hoe hij het nu doet, is eigenlijk gewoon rugby op wielen.”

“Na het eerste incident gaat hij nog eens duidelijk van zijn lijn. Dat had duidelijk invloed op de koers. En dan laten ze het daarbij? Ik ben hier heel verbaasd over. Dat ze vinden dat het geen impact heeft op de uitkomst van de race, is verbazingwekkend. Hoogland had de bocht scherper kunnen nemen als hij niet over de rode lijn was gekomen, terwijl Carlin juist snelheid had verloren. Als je van je lijn afwijkt, lijkt het mij eigenlijk simpel”, besloot Kordi.

Hoogland vond het ook een foute beslissing, maar hield meer een blad voor de mond dan Kordi. “Bestolen? Nee, ik voel me niet bestolen. Ik vind het alleen heel jammer”, zei hij bij NOS. “De jury legde mij uit dat dat geen regel is, en dat je erboven mag. Dat was ook voor mij nieuw. Het is raar hoe willekeurig dat wordt gehandhaafd. We waren via de coaches gewaarschuwd dat ze extra strak gingen handhaven op lijnen houden en dit soort dingen. En als er dan een jongen is die al geel heeft en eerst mij bijna onderuit rijdt, en dan dat doet… Het verbaasde me wel dat ze niets met die beslissing deden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.