Neoprof Riley Pickrell verslaat Giacomo Nizzolo in ochtendrit Sibiu Cycling Tour
foto: Cor Vos (archief)
zondag 7 juli 2024 om 11:46

Neoprof Riley Pickrell verslaat Giacomo Nizzolo in ochtendrit Sibiu Cycling Tour

Riley Pickrell heeft voor de eerste keer zijn handen in de lucht mogen steken bij de beroepswielrenners. De 22-jarige neoprof uit Canada, die uitkomt voor Israel-Premier Tech, versloeg in de ochtendetappe van de Sibiu Cycling Tour Giacomo Nizzolo en Roger Kluge in de sprint.

In de Sibiu Cycling Tour krijgen we vandaag twee voor de prijs van één. In de ochtenduren stond er een rit-in-lijn geprogrammeerd van net iets meer dan honderd kilometer van en naar Sibiu, om ’s avonds de dag te eindigen met een ultrakorte tijdrit van drie kilometer in de stad in het zuiden van Transsylvanië, aan de voet van de Zevenburgse Alpen.

In de ochtendrit kregen de renners onderweg wel twee gecategoriseerde beklimmingen (naar Calugaru) voorgeschoteld, maar de etappe leek verder uitgetekend voor de rappe mannen in het peloton. Enkele renners probeerden nog wel het feestje van de sprinters te verstieren, maar werden op tijd weer ingerekend door de sprintersploegen.

Een klasse apart
In de spurt die volgde, stond er geen maat op Riley Pickrell. De jonge Canadees bleek veruit de sterkste op de lastige oplopende, met kasseien bezaaide aankomst in Sibiu. Giacomo Nizzolo eindigde op gepaste afstand als tweede. De ervaren Duitser Roger Kluge, die in het verleden uitkwam voor onder meer Skil-Shimano en Lotto-Soudal, kwam als derde over de streep.

Met Luke Verburg (5e) en Joren Bloem (8e) eindigden er twee Nederlanders bij de eerste tien. Milan Menten wist namens België de sprinteer hoog te houden, al kwam de renner van Lotto Dstny niet verder dan een zevende plaats.

Terug naar de winnaar: voor Pickrell is het niet zomaar een overwinning. Het is namelijk zijn eerste zege bij de profs. Het wielerpubliek maakte vorig jaar voor het eerst kennis met de Canadees. In de Tour de l’Avenir snelde hij namelijk naar de zege in de tweede etappe naar Chinon.

Kleine verschillen
In het algemeen klassement zien we geen wijzigingen. Andreas Leknessund gaat nog altijd aan de leiding en begint later vandaag met een voorsprong van amper vier seconden op Florian Lipowitz aan de 3,2 kilometer lange tijdrit in de straten van Sibiu. George Bennett is de voorlopige nummer drie in de stand, op slechts zes tellen van Leknessund.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.