‘Nibali en Trek-Segafredo naderen akkoord’
Foto: Sirotti
zondag 3 januari 2016 om 14:59

‘Nibali en Trek-Segafredo naderen akkoord’

Het begint er volgens La Gazzetta dello Sport steeds meer op te lijken dat Vincenzo Nibali vanaf 2017 de kleuren van Trek-Segafredo gaat verdedigen. Volgens de Italiaanse sportkrant is een akkoord slechts een kwestie van tijd; ze spreekt zelfs over ‘misschien minder dan een maand’.

Nibali neemt entourage mee
Volgens La Gazzetta zou Nibali een aantal mensen mee willen nemen naar de ploeg van Fabian Cancellara (die stopt), Bauke Mollema en Boy van Poppel (beiden einde contract na 2016). De Haai van Messina zou zijn coach Paolo Slongo, zijn soigneur Michele Palini, zijn arts Emilio Magni, Tanel Kangert en Ivan Santaromita allen bij het team van Luca Guercilena onder willen brengen.

Giro én Tour ter voorbereiding op Rio
Naast de mogelijke overstap naar Trek-Segafredo, weet de roze sportkrant ook dat Nibali en diens trainer Slongo besloten hebben om toch de Tour de France te gaan rijden. De Italiaan zal in de Giro jacht maken op de roze trui, terwijl hij in de Tour vooral gaat mikken op ritwinst. Op die manier hoopt Nibali zich optimaal voor te bereiden op de Olympische wegrit in Rio de Janeiro. Een alternatief plan met de rondes van Polen en Oostenrijk verdwijnt daarmee in de prullenbak.

RIDE Magazine
26 Reacties
05-01-2016 14:37
Zal Nibali na 1 augustus nog aan koersen voor Astana toekomen? Het zou zomaar kunnen dat Vino hem niet meer opstelt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.