Nibali: “Ik kijk uit naar de etappe van morgen”
foto: ANSA/CLAUDIO PERI
vrijdag 27 mei 2016 om 18:36

Nibali: “Ik kijk uit naar de etappe van morgen”

Vincenzo Nibali was de grote winnaar van de negentiende etappe in de Giro d’Italia. De Italiaan van Astana maakte dankbaar gebruik van de valpartij van Steven Kruijswijk en steeg naar de tweede plek in het algemeen klassement. Na afloop toonde hij zich erg tevreden in het flashinterview.

Dankwoord aan ploeggenoten
Waar Nibali zich eerder deze Giro zichzelf niet voelde en aanvankelijk opnieuw moest passen op de flanken van de Colle del’Agnello, kwam hij vandaag als grote winnaar uit de bus. Na afloop bedankte een geëmotioneerde Nibali vooral zijn ploeggenoten. “Michele Scarponi was groots, het hele team was fantastisch. Het was een ongelooflijke etappe. De afgelopen dagen was ik minder, maar vandaag was mijn vorm goed. Ik kijk uit naar morgen.”

RIDE Magazine
78 Reacties
27-05-2016 20:45
Er zit iets tussen wachten en volledig uitbuiten door zelfs Scarponi te laten wachten

Da's meer een verschil tussen kwaliteit van teams
27-05-2016 20:51
Dat had ik kunnen verwachten na je reactie over voetbal. Waarschijnlijk kan doping en omkoping jou ook niks schelen? Ik hou wel van eerlijke sport.
27-05-2016 21:09
Nibali kijkt uit naar de etappe van zaterdag? Laat hij maar oppassen dan. Kruijswijk keek ontzettend uit naar de Agnello, verklaarde hij eerder deze week. Dat heet de goden verzoeken.
27-05-2016 21:23
Dit is gewoon passie in optima forma. Het is een gevecht tot het gaatje, en geen calculatie op basis van afstrepen van dagen in het roze.
27-05-2016 21:23
@klootje

Voor de goede orde: ik heb weinig op met Astana en vind het zeker geen nette ploeg maar om het koersgedrag van haar renners direct verdacht te vinden als het maar enigszins lijkt af te wijken van wat men verwacht is toch wat vergaand wat mij betreft.

Ik weet niet of het komt door al die vermaledijde wielerwedspellen maar te vaak wordt (en zeker op deze site) wielrennen als een soort wetenschap gezien. Renner A is nog nooit een heuvel fatsoenlijk overgekomen dus zal hij dat nooit kunnen. Renner B is meer dan 1 keer goed geweest in de derde week van een grote ronde dus is hij altijd goed in de derde week. Renner C heeft nog nooit een fatsoenlijke uitslag gereden in een eendagskoers dus die kan nooit een klassieker winnen. Renner D reed een beroerde klimtijdrit dus in de etappe bergop een aantal dagen later mag je hem niet verwachten. Enfin, etc.

Ik bezondig me ook wel eens aan een voorspelling maar gelukkig heb ik het vrijwel altijd mis. Hoe heet het ook al weer? O ja, de renners maken de koers.
27-05-2016 21:27
Sommigen onder jullie zouden gewoon rustig op dat on/off knopje van je pc moeten drukken en er een avondje over slapen. Nibali is een wereldse coureur, niet helemaal in topform. Wachten behoorde niet tot de opties.
27-05-2016 21:31
Chaves kon niet omgaan met de druk, het eeuwige happy go lucky lachebekje in de bek van de haai. Nibali wint het morgen op zeker. Op zn italiaans: hij kan niet van Steven winnen, maar Steven kan wel van hem verliezen..
27-05-2016 21:43
@Danny Dus Nibali en Chaves moeten Valverde, Zakarin en Majka terug laten komen, omdat iemand in hun groepje een stuurfout maakt? Heb jij enig idee wat topsport inhoudt?

Boven alles zuigt het dat Kruijswijk hier de Giro verliest, maar helaas is dat zijn eigen fout en dat zegt ie ook zelf.
27-05-2016 21:54
Nibali is een verdachte renner, ook met referte aan zijn Tour overwinning waar de nummer op 10 minuten stond. Twee weken lang janken en dan god bedanken dat hij niet op Kruijswijk heeft gewacht maar juist vol gas ging fietsen. Een Laffe drol.
27-05-2016 21:59
Kruisweg voor Kruijswijk morgen? Of zorgt de heilige Anna voor een wonder?

Als het fysiek maar meevalt, mentaal zou hij minstens het podium moeten kunnen houden. Al is het alleen maar door zich t herinneren hoeveel sterker dan zijn concurrenten hij tot nu toe bergop was.
27-05-2016 22:17
Wat mij het meest tegenvalt aan de normaal als sympathiek omschreven Nibali, is het feit dat hij niet 1 keer de naam kroeswiek laat vallen in het interview. Kom op. Je bent twee weken lang zoek gereden. Een beetje respect voor de roze trui drager. (ben ook gewoon heel teleurgesteld. Dat kan het ook zijn)
27-05-2016 22:30
Jacco de vergelijking Uran/Nibali en Cannondale/Astana is gewoon niet zo sterk vind ik. Voor de rest heb je natuurlijk wel gelijk.

Toch zit er wel een zekere logica in dat soort redeneren. In een sport die nog nooit schoon geweest is met daarbij opgeteld het gegeven dat je vaak bedrogen uit bent gekomen bekijk je nu eenmaal zo bepaalde prestaties. En dan is Astana nog eens het uiterste voorbeeld van een verdachte ploeg die er al bijna 10 jaar alles aan gedaan heeft om het vertrouwen compleet te verspelen.
Het zou voor de geloofwaardigheid van alle renners die daar fietsen maar op de eerste plaats vooral de wielersport zelf -met haar zwakke fundament- veel en veel beter zijn geweest als Astana inmiddels gewoon geen onderdeel van de sport meer was geweest. Dat ze nog wel meedoen is sowieso slecht voor de geloofwaardigheid van het wielrennen. Dat die ploeg nog mee doet is helaas een gegeven, maar na alles wat daar gebeurd en bekend is geworden is dan gewoon ook de consequentie dat die ploeg en haar opmerkelijke prestaties ook altijd met argusogen bekeken zal worden. En bovendien ook dat de hele sport daardoor weer weer een stukje van haar geloofwaardigheid verliest.
27-05-2016 23:06
Hopelijk morgen gerechtigheid voor ons! Hopen dat hij van zijn fiets flikkert of 10x lek rijdt. Onsportieve klote Italiaan en dan zo overdreven juichen pffff karma is een bitch....
27-05-2016 23:10
@Gesink7

Laten we hopen dat hij hem nogmaals zo op een hoop rijd in de giro, tour, vuelta. De grote ronde die hij ooit nog gaat pakken zal alleen maar mooier zijn.!
27-05-2016 23:16
Als Kruijswijk gewoon op zijn fiets was blijven zitten,had niemand het hier over Nibali gehad.
Maar ja;als telt niet.
27-05-2016 23:23
Ik waardeer zijn strijdlust en natuurlijk dwing je geluk ook af maar Nibali's palmares is voor een groot deel gefundeerd op de pech van anderen.
27-05-2016 23:25
@klootje
Dat er enig wantrouwen wordt gekoesterd tegen Astana is begrijpelijk, daar hebben ze het zelf naar gemaakt, akkoord.

Ik word echter altijd wat ongemakkelijk van het begrip ‘geloofwaardigheid’, weet nooit wat dat precies inhoudt.
De wielersport kent een rijke geschiedenis aan schandalen maar toch staan er weer rijen dik als de Tour of Giro langskomt in Nederland, Engeland, Ierland, Denemarken en zelfs in Duitsland. Op deze site worden ook dagelijks ik weet niet hoeveel berichten gepost dus dat is zeker geen graadmeter.
Misschien halen we inmiddels wel onze schouders op dat er een gerede kans bestaat dat we bedot worden maar laten we ons de pret op het moment zelf er niet door bederven. Die hoge noot van Madonna bij eent live-concert? Gewoon uit een blikje. En die vuurpijl waarmee het Olympisch vuur werd ontstoken in Barcelona 1992? Ging huizenhoog over maar gelukkig stond daar buiten beeld een mannetje met een aansteker.

We willen het niet meer weten hoe vaak we worden bedrogen. Het zal wel. We lezen het wel in de krant. Of op wielerflits.
27-05-2016 23:30
@oborobo

Ja tuurlijk, is ook zo. Maar dit is geen kampioenengedrag. In een afdaling met nog ruim 60 km te gaan ga je dan niet als idioot gas geven! Als je dan zo sterk bent laat je het bergop wel zien. En hadden ze het morgen mogen proberen af te maken.
27-05-2016 23:46
In termen van bedot worden... Ik vind Tommy Cooper leuk, maar kan Hans klok en zijn hele show een heel stuk minder hebben. Ik juich morgen voor Chavito. Maar ik begrijp wat je bedoelt.
28-05-2016 00:09
@klootje
Ah, welja, mooie koers willen we zien en of dan het roze naar Colombia gaat, in Italië blijft of onverhoopt –mocht Sant’Anna onverwachts opnieuw iets moois baren zoals Pédaleur wenst- toch door die rooie uit Nuenen/Den Bosch wordt meegenomen: ik vind het best.
28-05-2016 00:41
Op de een of andere manier gun in Chaves de zege meer dan Nibali.
Genieten ervan ga ik zeker niet meer. O zo jammer dit.
28-05-2016 01:13
Een ding is dat Nibali profiteert van een stuurfout en val van de leider in de Giro. Kun je iemand moeilijk of niet verwijten, want het hoort bij de koers. Een andere zaak is de houding na afloop. Chaves betuigde respect, Nibali bij mijn weten niet. Dat steekt. Hopelijk herstelt hij dat nog.
28-05-2016 02:06
Hij zal best uitkijken naar morgen met dat nieuwe bloed in zijn lijf.
Nibali wint de Giro ,maar als het zo moet met een misdrijf en onsportiviteit.
DIKKE proficiat Vicenzo !!!
In Italie ben je een held hier een ZERO
28-05-2016 08:01
@Chen_Ji
Oh mijn god..
28-05-2016 08:09
Ik snap niet waarom iedereen beweert dat Nibali en Chaves zouden moeten wachten? Er is toch echt een fundamenteel verschil tussen een leider die valt door iemand anders' toedoen (dan zou ik echt wachten) of een leider die valt door zijn eigen toedoen (dan zie ik niet in waarom je moet wachten)...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.